Έγκριση για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο Casa Cook στα Χανιά

04-01-19 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία του ξενοδοχείου Casa Cook, ιδιοκτησίας ΛΗΔΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε., κατηγορίας 5 αστέρων, στη Νέα Κυδωνία Χανίων.

Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χλμ δυτικά της πόλης των Χανίων. Η συνολική δυναμικότητα της μονάδας θα είναι τελικά 232 κλίνες, οι οποίες θα αναπτύσσονται σε 120 δωμάτια. Κατασκευάζεται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 38.384 τ.μ.

Η έκταση είναι παραθαλάσσια με ήπια κλίση στο κάτω τμήμα (περίπου 5%) και έντονη στο άνω τμήμα (περίπου 20-28%). Έχει πρόσωπο στη γραμμή αιγιαλού παραλίας από τη βόρεια πλευρά και από τη δυτική σε δημοτική οδό.

Έχει εκδοθεί ήδη άδεια δόμησης της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Χανίων (για Ανέγερση Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος - 76 κλινών, το οποίο έχει ήδη υπαχθεί σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις) που είναι σε ισχύ. Επί αυτής έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί επέκταση των αδειοδοτημένων εγκαταστάσεων έτσι ώστε η συνολική δυναμικότητα να φτάσει τις 232 κλίνες.

Το ξενοδοχείο θα διασπαστεί σε ξεχωριστά κτίρια σε διάφορους τύπους μορφολογίας κτιρίων. Τα κτίρια θα είναι κυρίως ισόγεια, κάποια διώροφα ή υπόγεια. Επίσης θα υπάρχουν 3 πισίνες κοινόχρηστες αλλά και 80 ιδιωτικές (δωματίων). Θα υπάρχει ένα κτίρια υποδοχής, κτίριο κέντρου αναζωογόνησης, κτίριο yoga, παιδότοπος, εστιατόριο, κατάστημα αποδυτήρια/WC, βοηθητικοί χώροι και υπαίθριος χώρος στάθμευσης.

Κύριο χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής του συγκροτήματος είναι η δημιουργία ενός μικρού οικισμού κατοικιών – δωματίων με ανεξάρτητες αυλές η κάθε μία. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 28 θέσεις στάθμευσης και 2 θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο