Αγωγές για την υποκλοπή δεδομένων στα ξενοδοχεία της Marriott

04-12-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αγωγές από ιδιώτες και διερεύνηση σε κυβερνητικό επίπεδο βρίσκονται σε εξέλιξη μετά τη μαζική παραβίαση δεδομένων της Starwood που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την ιδιοκτήτρια, Marriott International, την Παρασκευή.

Το Γραφείο Επιτρόπου Πληροφόρησης του Ην. Βασιλείου είναι ανάμεσα στους εθνικούς οργανισμούς που διερευνούν την υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων ενώ έχουν ξεκινήσει να υποβάλλονται αγωγές από μεμονωμένες εταιρίες και δικηγόρους.

Μεγάλος αριθμός αγωγών κατατέθηκαν την ημέρα της αποκάλυψης του σκανδάλου υποκλοπών από χάκερ, το οποίο επηρεάζει 500 εκατ. επισκέπτες των ξενοδοχείων και είχε διάρκεια 4 χρόνων.

Η κυβερνοεπίθεση ξεκίνησε ένα χρόνο πριν η Marriott εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Starwood.

Η αμερικανική Morgan & Morgan κατέθεσε αγωγή στην οποία αναφέρεται οτι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις υποκλοπής ψηφιακών δεδομένων, για το τρομακτικό διάστημα των 4 χρόνων.

Τουλάχιστον 5 εισαγγελείς στο Κονέκτικατ, το Ιλινόις, τη Μασαχουσέτη, τη Νέα Υόρκη και την Πενσυλβάνια έχουν διατάξει τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ το ίδιο θα γίνει και στο Ην. Βασίλειο.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι