Ξενοδοχείο μπουτίκ το Castello Bibeli της Κέρκυρας

21-02-14 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Την αξιοποίηση του ιστορικού ιστορικού Castello Bibeli στην Κέρκυρα με ξενοδοχείο μπουτίκ, συνεδριακούς χώρους και τουριστική αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου με τη δημιουργία επισκέψιμων περιπάτων εντός του ακινήτου και υπαίθριων καφέ – εστιατορίων, προβλέπει η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο διαγωνισμός τρέχει ήδη από την Τετάρτη και θα διεξαχθεί σε μία φάση, με προθεσμία κατάθεσης προσφορών που εκπνέει στις 30 Απριλίου. 

Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, η αξιοποίηση του ακινήτου θα γίνει μέσω της σύστασης εταιρείας, της εισφοράς από το Ταμείο των εμπραγμάτων δικαιωμάτων της κυριότητας και του δικαιώματος επιφανείας, με 99 χρόνια επί του ακινήτου και της πώλησης και μεταβίβασης σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης αγοραπωλησίας του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στον πλειοδότη. 

Το Ταμείο έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία κατάρτισης και έγκρισης του απαιτούμενου Ειδικού Σχεδίου  Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), βάσει της μικτής χρήσης που προβλέπεται για ''τουρισμό- αναψυχή'' και ''τουριστικό- παραθεριστικό χωριό''.

Το ακίνητο αφορά μία έκταση συνολικής επιφάνειας 77 στρεμμάτων, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, στην περιοχή Κάτω Κορακιάνα, 14 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Περιλαμβάνει το ιστορικό κτίριο Castello, συνολικής επιφάνειας περί τα 2.000 τ.μ. και τέσσερα βοηθητικά κτίρια. Το Castello και δύο βοηθητικά κτίρια έχουν χαρακτηρισθεί ως μνημεία, ενώ οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ προτείνουν ως προς την αξιοποίησή του την   ανάδειξη και χρησιμοποίηση του κεντρικού κτιρίου "CASTELLO" (Lobby, συνεδριακοί χώροι, αναψυχή, χώροι συνάθροισης κοινού, βοηθητικοί χώροι). Το Castello νεογοτθικού ρυθμού κτίριο, χτισμένο το 1900, ήταν η εξοχική κατοικία του Ιταλού ναυάρχου Bibelli  έως το 1940 και η τελευταία του χρήση ήταν ως πολυτελές ξενοδοχείο (1957- 1982). Η οικογένεια Μπούα, που το λειτουργούσε αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία του το 1982, λόγω υπερόγκων οικονομικών απαιτήσεων του ελληνικού Δημοσίου.

 

διαβάστε ακόμα

Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας