Μη δασικές εκτάσεις σε ξενοδοχεία στα Χανιά και Κέρκυρα

15-11-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Οι αρμόδιες δασικές αρχές κατόπιν αιτήσεων ξενοδοχειακών εταιρειών έκριναν 3 εκτάσεις σε Χανιά και Κέρκυρα, ότι δεν είναι δασικές.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δασών Χανιών χαρακτήρισε ως μη δασικά γεωτεμάχια τρεις εκτάσεις  επιφανείας 26.950 τ.μ. , 3.599 τ.μ. και 906 τ.μ. που βρίσκονται στο Δήμο Αποκορώνου Χανίων, κατόπιν αιτήσεως της «ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του χαρακτηρισμού αυτού είναι η μορφή της έκτασης, η μορφή που είχε το έτος 1945 και το έτος 1960, η μορφολογία εδάφους, ο τρόπος διαχείρισης και τα υποβληθέντα με την αίτηση στοιχεία.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Δασών Χανίων χαρακτήρισε ως μη δασική έκταση επιφάνειας 4.817 τ.μ. στα Λιόφυτα του Δήμο Αποκορώνου Χανιών, κατόπιν αίτησης της ίδιας ως άνω εταιρείας.

Τέλος, η Διεύθυνση Δασών Κέρκυρας χαρακτήρισε ως μη δασική, έκταση εμβαδού 4029,98 τμ. που βρίσκεται στη θέση «Ακολο Αχαράβης» της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος του Δήμου Κέρκυρας, κατόπιν αιτήσεως της «ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΣΚΙΝΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.»

Οι ανωτέρω πράξεις χαρακτηρισμού αφορούν στο χαρακτήρα της έκτασης και δεν αποτελούν στοιχείο απόδειξης εμπράγματων δικαιωμάτων, καθώς σε αυτές δεν θίγονται δικαιώματα του δημοσίου ή άλλων ιδιωτών.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»