Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία

31-10-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Άδειες για γεωτρήσεις και χρήση νερού σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εξέδωσαν οι αρμόδιες αρχές.  

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Υδάτων Βορείου Αιγαίου ενέκρινε τη χορήγηση άδειας χρήσης νερού στην εταιρεία «Γκλόμπαλ Τουριστικές Εκμεταλλεύσεις Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» για γεώτρηση αρδευτικής χρήσης στο Πλωμάρι της Λέσβου. Η ανωτέρω άδεια αφορά σε γεώτρηση 172 μέτρων η οποία προορίζεται για αρδευτική χρήση και συγκεκριμένα για την άρδευση 30 στρεμμάτων και 500 τ.μ. με καλλιέργεια ελιάς. Το επιτρεπόμενο όριο χρήσης νερού ανά έτος, ορίζεται στα 6.100 κ.μ. και όχι περισσότερα από 33,33 κ.μ. ανά ημέρα.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Υδάτων Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε τη χορήγηση άδειας εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων, ήτοι διάνοιξη υδρευτικής γεώτρησης, στον Νικόλαο Σταυρακόπουλο του Ιωάννη, στη θέση «Ελιά» της Μυκόνου. Το έργο προορίζεται για την ύδρευση ξενοδοχειακής μονάδας, μόνο εφόσον σε επόμενο στάδιο εκδοθεί η άδεια χρήσης νερού, ενώ το βάθος διάνοιξης ορίστηκε στα 60 μέτρα. Η προθεσμία για την εκτέλεση του έργου ορίζεται σε 3 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας, ενώ η άδεια παύει να ισχύει σε περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία αυτή χωρίς το έργο να έχει ολοκληρωθεί, εκτός αν έγκαιρα δοθεί παράταση ύστερα από αιτιολογημένη αίτηση του δικαιούχου.

Τέλος, η Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου χορήγησε στην ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ 14 Α. Ε και τους κληρονόμους ΠΑΠΑΦΙΓΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ άδεια χρήσης νερού από 3 υφιστάμενες γεωτρήσεις για ύδρευση, αναψυχή και άρδευση, στην θέση «ΒΡΕΣΘΙΖΑ» της Ερμιόνης. Οι γεωτρήσεις έχουν ανορυχθεί σε έκταση 255.500 μ2 για να καλύψουν τις ανάγκες ύδρευσης της ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 450 κλινών και 50 εργαζομένων, την χρήση για αναψυχή 7.550 μ3 κολυμβητικών δεξαμενών και λιμνών και την άρδευση 200.000 μ2 με καλλωπιστικά φυτά και δένδρα με μέθοδο άρδευσης την τεχνητή βροχή.

 

 

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά