Χανιά | Εγκαινιάστηκε το Euphoria Resort του ομίλου Μαθιουλάκη

28-10-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Εντυπωσιακό και πραγματικά πολυτελές, υπερσύγχρονο και φιλικό περιβαλλοντικά είναι το νέο ξενοδοχείο Euphoria Resort, του ομίλου «Τομές Ακίνητα Α.Ε.», τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στον Σκουτελώνα Κολυμπαρίου, παρουσία εκατοντάδων πολιτών, εκπροσώπων τοπικών Αρχών και φορέων, επιχειρηματιών και φίλων της οικογένειας του Μανώλη Μαθιουλάκη. Το ξενοδοχείο λειτούργησε φέτος για πρώτη χρονιά και απασχόλησε συνολικά 285 άτομα. Διαβάστε το θέμα από τα xania.news...

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, που πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου, τους χαιρετισμούς του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη και του δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη -οι οποίοι συνεχάρησαν τον επικεφαλής του ομίλου, επιχειρηματία Μανώλη Μαθιουλάκη– και την ομιλία της κυρίας Μαριέττας Μαθιουλάκη, οι εκατοντάδες καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, δυναμικότητας 700 κλινών, το οποίο διαθέτει 165 δίκλινα δωμάτια, 75 junior σουίτες και 47 δίχωρες σουίτες. Τα δωμάτια αναπτύσσονται στην πλειοψηφία τους γύρω από την εντυπωσιακή κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου, ενώ πολλά από αυτά έχουν και θέα στη θάλασσα. Το 70%, δε, των ισογείων δωματίων διαθέτει sharing pool.

Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης 4 εστιατόρια με υποδομές και για πέμπτο, 3 μπαρ, υπερσύγχρονο και πολυτελές κέντρο Spa 1.500 τ.μ., που περιλαμβάνει 9 αίθουσες θεραπειών, χαμάμ, σάουνα, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα με jacuzzi και μεγάλο γυμναστήριο, μαζί με χωριστή αίθουσα spinning. Επίσης, διαθέτει 2 γήπεδα τένις, 1 γήπεδο ποδοσφαίρου και πολλαπλών χρήσεων και beach volley.

Εντυπωσιακή είναι η εξωτερική κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου, επιφάνειας 4,5 στρεμμάτων, που, όπως ανέφερε η κα Μαριέττα Μαθιουλάκη στη διάρκεια της ομιλίας της, «ίσως είναι η μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και συμπληρώνει τη φυσική παραλία των 190 μέτρων της πρόσοψης του ξενοδοχείου στη θάλασσα».

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι το ξενοδοχείο διαθέτει νεροτσουλήθρες 5 διαδρομών και πύργο Aqua Tower για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας, πιστοποιημένη παιδική χαρά και παιδικό σταθμό σε ανεξάρτητο κτίριο 300 τ.μ., με ομάδα εξειδικευμένου προσωπικού για τις δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών.

Ο αρχικός προϋπολογισμός της επένδυσης που εντάχθηκε στον επενδυτικό Νόμο 3908/11 ήταν 41.355.066 ευρώ όμως η τελική δαπάνη ανήλθε στο ποσό των 45.500.000 ευρώ, μετά και την προσθήκη των παιδικών τμημάτων που αποφασίστηκε στην πορεία του έργου, επεσήμανε η κα Μαριέττα Μαθιουλάκη.

Ο επιχειρηματίας Μανώλης Μαθιουλάκης, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι «μια καλή μέρα είναι σήμερα, για μένα ειδικά, που παραδίδω στα παιδιά μου μια αξιόλογη μονάδα, μια επένδυση του τουριστικού τομέα που ο πρώτος χρόνος λειτουργίας έδειξε ότι στοχεύσαμε γενικά καλά. Πήγαμε πολύ καλά, βγήκαμε συνεπείς στα χρονοδιαγράμματά μας, τα οποία ήταν πάρα πολύ στενά. Εγώ θέλω και δημόσια -τα είπε και η κόρη μου- να ευχαριστήσω όλους τους συντελέσαντες σε αυτή την ιστορία, είτε μηχανικούς, είτε και τον τελευταίο εργάτη ακόμα, και κυρίως το προσωπικό που το δούλεψε την πρώτη χρονιά για την επιτυχία την οποία είχε».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαθιουλάκης τόνισε πως «είναι αρκετά δύσκολο» να επενδύσει σήμερα ένας επιχειρημαίας, «όμως όσες δυσκολίες και να είναι, καμιά φορά λένε ότι ο τολμών νικά. Εγώ ξεκίνησα το 2015 μια επένδυση πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ, ήταν η πρώτη επένδυση στην Κρήτη – σοβαρή επένδυση αυτού του μεγέθους. Ήρθαμε και σε μια προστριβή μέσα στην οικογένεια διότι τα παιδιά, και ήταν λογικό, να πουν που πάμε… Τελικώς όλα πήγανε καλά. Σαφώς δυσκολίες υπάρχουν πάρα πολλές αλλά μπορούν να ξεπεραστούν και νομίζω ότι όταν καταφέρουμε τελικά ο δημόσιος τομέας, το κράτος, η πολιτεία, να είναι σύμμαχος του επενδυτή τότε όλα θα πάνε καλά σε αυτή τη χώρα, γιατί όσο εύκολα πέσαμε τόσο εύκολα μπορούμε και να αναπτυχθούμε και να μεγαλώσουμε, να μεγαλουργήσουμε στα πλαίσια φυσικά των δυνατοτήτων μας».

Η ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗ

Από την πλευρά της, η κα Μαριέττα Μαθιουλάκη, που πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία πριν από τα εγκαίνια και το παραδοσιακό κόψιμο της κορδέλας από τον αδελφό της, Γιώργο Μαθιουλάκη, επεσήμανε, αρχικά, πως «αισθάνομαι μεγάλη χαρά, για τη σημερινή εκδήλωση, έχοντας μαζί μας, αν όχι όλους, τους περισσότερους συνεργάτες που συνέβαλαν στη δημιουργία του».

Και συνέχισε: «Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα του τουριστικού κλάδου του Ομίλου της “Τομές Ακίνητα Α.Ε.” είναι το τρίτο μας και μεγαλύτερο επενδυτικό έργο μετά το Μinoa Palace Resort το 2002 και το Imperial Minoa Palace το 2008. Η ιδέα της δημιουργίας του νέου πεντάστερου ξενοδοχείου “γεννήθηκε” πριν από πέντε περίπου χρόνια με την αγορά του βασικού αρχικού οικοπέδου των 55 περίπου στρεμμάτων, το οποίο με διάφορες προσθήκες αργότερα έφθασε στα 65 στρέμματα. Μετά από αρκετούς προβληματισμούς, το 2015, δηλαδή στο αποκορύφωμα της βαθιάς οικονομικής κρίσης που περνούσε η χώρα μας, πάρθηκε η απόφαση να προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός νέου ξενοδοχείου. Απόφαση που, δεν σας κρύβω, ήταν συνέπεια βασικά της επιμονής του πατέρα μας να υλοποιηθεί αυτή η επένδυση», τόνισε η κα Μαθιουλάκη.

Η ίδια υπενθύμισε ότι «η κατασκευή του ξενοδοχείου άρχισε μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας τον Αύγουστο του 2016 και ολοκληρώθηκε είκοσι ένα μήνες μετά, τον Απρίλιο του 2018. Το Euphoria Resort άνοιξε τις πύλες του φέτος τον Μάιο. Παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες οικονομικές συνθήκες, όπως προείπα, προχωρήσαμε στην κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας ορμώμενοι από τη σχετική εμπειρία μας στον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά και την εμπιστοσύνη στην κατασκευαστική εταιρεία του Ομίλου Τομές ΑΤΕ, που κατασκεύασε το έργο. Εξάλλου, είχαμε ανέκαθεν την πεποίθηση ότι ο τουρισμός, με την έντονη εξωστρέφειά του και εκμεταλλευόμενος ανταγωνιστικά τα φυσικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και του τόπου μας, θα ήταν η μοναδική επενδυτική ευκαιρία που θα μπορούσε να σταθεί σε αυτό το ασταθές οικονομικό περιβάλλον».

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι