Νέο ξενοδοχείο στο λιμάνι της Ύδρας

24-10-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Αττικής ενέκρινε την οικονομοτεχνική μελέτη του Ιδρύματος με την επωνυμία «Παναγιά Φανερωμένη- Νοσοκομειακό και Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Αθανασίου και Βέρας Κουλούρα», για ανακατασκευή και εκμετάλλευση ακινήτου που βρίσκεται πλησίον του κεντρικού λιμένα της Ύδρας.

Το ακίνητο έχει εκμισθωθεί. Ως προτεινόμενη χρήση για την εκμετάλλευση του ακινήτου αναφέρεται η λειτουργία του είτε ως Επιπλωμένα Δωμάτια  κατηγορίας 4 κλειδιών είτε ως Ξενοδοχείο κατηγορίας 3 ή 4 αστέρων.

Για την στατική ενίσχυση και ανακαίνιση του καταλύματος ο μισθωτής θα προχωρήσει σε επένδυση ύψους 1.015.800 ευρώ χωρίς να υπολογίζεται ο ΦΠΑ και ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός. Η αποπεράτωση του έργου έχει ορισθεί σε 2 χρόνια. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι για 45 χρόνια. Το μηνιαίο μίσθωμα είναι 2.000 ευρώ με ετήσια αύξηση του μισθώματος 1% πλέον του πληθωρισμού. Ως περίοδος μη καταβολής του μισθώματος έχει ορισθεί ο πρώτος χρόνος ενώ έχει προβλεφθεί η πληρωμένη από τον μισθωτή του ΕΝΦΙΑ που βαρύνει το ακίνητο μέχρι ποσού ενός μηνιαίου μισθώματος κατ΄ έτος.

Μετά την πάροδο της περιόδου ολοκλήρωσης των αποσβέσεων του μισθωτή, σύμφωνα με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις αυτού, και σε κάθε περίπτωση όχι νωρίτερα από την πάροδο 25 ετών από την έναρξη της μίσθωσης, ο εκμισθωτής και ο μισθωτής θα συζητήσουν το ύψος της αναπροσαρμογής του μισθώματος, η οποία θα μπορεί να ανέλθει μέχρι του ποσού ίσου με το 50% του καταβαλλόμενου μισθώματος. Ο μισθωτής έχει το δικαίωμα να υπεκμισθώσει το ακίνητο σε τρίτους, μετά την πάροδο 5 ετών και σε κάθε περίπτωση αφού παραληφθούν οι εργασίες ανακαίνισης.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι