Ο ξενοδοχειακός χάρτης στην Ελλάδα και τον κόσμο το 2018- Ποιά ξενοδοχεία κυριαρχούν

09-10-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Tα ξενοδοχεία 2 αστέρων είναι η πολυπληθέστερη κατηγορία ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα το 2018, σύμφωνα με την πρώτη στο είδος της έρευνα καταγραφής ξενοδοχείων σε όλες τις κατηγορίες αστέρων από όλο τον κόσμο της DELTA CHECK, η οποία ρίχνει φως στο παγκόσμιο ξενοδοχειακό χάρτη.

Συγκεκριμένα, στη χώρα μας καταμετρήθηκαν συνολικά 5.891 ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, με το μεγαλύτερο ποσοστό να ανήκει στα ξενοδοχεία 2 αστέρων (2.127). Ακολουθούν αριθμητικά τα ξενοδοχεία τριών αστέρων (1.845), τεσσάρων (1.065), πέντε (444) και ενός (410).

Συνολικά καταμετρήθηκαν 386.144 ξενοδοχεία με αστέρια σε όλο τον κόσμο. Από τα στοιχεία προκύπτει οτι τα μισά εξ αυτών βρίσκονται στην Ευρώπη (50,7%), και ακολουθούν η Ασία (21%) και η Αμερική (19%). 

Αφρική, Αυστραλία και Ωκεανία, Μέση Ανατολή και Καραϊβική αντιπροσωπεύουν το 10% του συνόλου των ξενοδοχείων με αστέρια στον κόσμο.

Η πολυπληθέστερη κατηγορία στον κόσμο είναι τα ξενοδοχεία τριών αστέρων. Η κατηγορία αυτή αντιπροσωπεύει το 45% της παγκόσμιας ξενοδοχειακής αγοράς. Επιπλέον στην έρευνα καταγράφεται ισχυρή ανάπτυξη της κατηγορίας των πεντάστερων ξενοδοχείων, σε παγκόσμια κλίμακα, τα οποία ξεπερνούν σήμερα τα 20.000 ξενοδοχεία. 

Στην έρευνα εντοπίστηκαν 3 ξενοδοχεία επτά αστέρων.

Οι προετοιμασίες για τη μεγάλη αυτή έρευνα διήρκησαν 3 δεκαετίες, για τη συλλογή όλων των δεδομένων ξενοδοχείων που χρειαζόταν για να αναλυθούν τα στοιχεία. Χρειάστηκε να καταγραφούν 2,3 εκατ. ξενοδοχεία.

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο