Άδειες για χρήση νερού γεωτρήσεων σε ξενοδοχεία

26-09-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η Διεύθυνση Υδάτων Βορείου Αιγαίου ενέκρινε την άδεια χρήσης νερού στην εταιρεία «Ξενοδοχειακές-Τουριστικές Επιχειρήσεις Ηλιοτρόπιο ΙΙ Α.Ε.», για γεώτρηση αρδευτικής χρήσης στη Θέση «Καμαρούδι» της Μυτιλήνης.  Η εν λόγω άδεια αφορά σε υφιστάμενη γεώτρηση αρδευτικής χρήσης βάθους 80 μέτρων και η αρδευτική χρήση προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα 4,75 στρέμματα περιβάλλοντος χώρου του ξενοδοχείου ο οποίος αποτελείται από ελαιόδεντρα. Η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιεί μέχρι 950 κυβικά μέτρα νερού ανά έτος, όχι περισσότερα από 5,19 κυβικά μέτρα νερού την ημέρα, για τη χρονική περίοδο από Απρίλιο έως Σεπτέμβριο κάθε έτους, έως τις 31.12.2022.

Η άδεια αφορά αυστηρά μόνο το έργο για το οποίο εκδόθηκε και απαγορεύεται η κατά οιοδήποτε τρόπο εκτέλεση άλλου έργου, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ενώ παύει να ισχύει σε περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία αυτή χωρίς το έργο να έχει ολοκληρωθεί, εκτός αν έγκαιρα δοθεί παράταση ύστερα από αιτιολογημένη αίτηση του δικαιούχου.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου,  ενέκρινε τη χορήγηση άδειας χρήσης νερού υφιστάμενης γεώτρησης για αρδευτική χρήση, στην OLYMPIC VILLAGE A.E. στη θέση “ΜΑΜΟΥΣΕΪΚΑ” της Αρχαίας Ολυμπίας. Η συνολική ποσότητα νερού αφορά την άρδευση των 4 στρεμμάτων με εσπεριδοειδή των ενδιαφερόμενων, ενώ μπορούν να χρησιμοποιούνται έως 2.243,6 κυβικά μέτρα νερού ανά έτος με σύστημα των σταγονιδίων και της ροής για το καλαμπόκι και για τη χρονική περίοδο από 1η Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Η παρούσα άδεια χρήσης νερού ισχύει έως το τέλος του 2022 και αφορά αυστηρά τη χρήση και αποκλειστικά το έργο για το οποίο χορηγείται. Τέλος, απαγορεύεται η αλλαγή ή επέκταση της μονάδας εκμετάλλευσης, όπου χρησιμοποιείται το νερό, παρά μόνο μετά από νέα αίτηση και χορήγηση σχετικής άδειας ενώ σε περίπτωση μεταγενέστερης κάλυψης των αναγκών σε νερό από δίκτυο αντίστοιχης χρήσης νερού, η άδεια ανακαλείται και το αντίστοιχο έργο τίθεται εκτός λειτουργίας.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο