92 νέα ξενοδοχειακά πρότζεκτ στην Τουρκία- Κίνδυνο υπερπροσφοράς βλέπουν οι ξενοδόχοι

19-09-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Eν μέσω προβληματισμού για υπερπροσφορά ξενοδοχείων στην Τουρκία, 92 νέα ξενοδοχεία αναμένεται να κατασκευασθούν στη χώρα το επόμενο διάστημα.

Η ένωση ξενοδόχων Τουρκίας, TÜROB, παρουσίασε έναν χάρτη με τα νέα ξενοδοχειακά πρότζεκτ που πρόκειται να υλοποιηθούν βάσει εγκρίσεων που έλαβαν το πρώτο εξάμηνο του 2018. Τα ξενοδοχεία αυτά ανέρχονται σε 92, δημιουργώντας επιπλέον προσφορά που ξεπερνά τα 15.000 δωμάτια.

Το σύνολο των επενδύσεων για τα ξενοδοχειακά πρότζεκτ ανέρχεται σε 1,6 δισ. τουρκικές λίρες και θα κατασκευασθούν σε 39 πόλεις της χώρας, τα περισσότερα εκ των οποίων στην Αττάλεια (10 πρότζεκτ, με 2.300 δωμάτια) και την Κωνσταντινούπολη (9 μονάδες με 1.721 δωμάτια).

Παρά την ισχυρή ζήτηση από τις ευρωπαϊκές αγορές για την Τουρκία και την αναμενόμενη αύξηση ρεκόρ των αφίξεων, το ύψος των επενδύσεων για νέα ξενοδοχεία μόνο για την τρέχουσα χρονιά είναι σε μέτρια επίπεδα εάν υπολογισθούν τα επίπεδα επενδύσεων της τελευτίας 5ετίας.

Σε σύγκριση με το 2017, το ύψος των ξενοδοχειακών επενδύσεων είναι μειωμένος κατά 9%, ενώ σε σχέση με το 2014 καταγράφεται μείωση 40%.

Επιπλέον, μειώθηκε και ο αριθμός των νέων πρότζεκτ και των δωματίων. Σε σχέση με το 2014, ο αριθμός τους είναι 2 και 3 φορές μικρότερος, αντίστοιχα, την ώρα που η επένδυση για την κατασκευή ενός ξενοδοχειακού δωματίου σε σύγκριση με το 2014 έχει αυξηθεί κατά 35%.

Τάση αποτελεί η περιοχή Trabzon όπου θα κατασκευασθούν 6 ξενοδοχεία με 448 δωμάτια, καθώς και η διάθεση των επενδυτών να δημιουργήσουν περισσότερα τριάστερα ξενοδοχεία, σε μια κατηγορία που αντιπροσωπεύει σχεδόν τις μισές αδειοδοτήσεις νέων ξενοδοχειακών πρότζεκτ (45).

Τα νέα πεντάστερα που θα κατασκευασθούν ανέρχονται σε 10, τα τετράστερα σε 16 και τα μπουτίκ ξενοδοχεία σε 15.

Ωστόσο, η TÜROB τονίζει ότι η κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Αττάλεια και την Κωνσταντινούπολη θα επιδεινώσει την ήδη αυξημένη υπερ-προσφορά ξενοδοχειακών δωματίων. Προειδοποιεί δε ότι ο χρόνος απόδοσης της επένδυσης έχει επιμηκυνθεί και από 7-10 χρόνια πριν μια πενταετία σε 20 χρόνια σήμερα.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ