Καλαμάτα: Μίσθωση δημοτικού ακινήτου για ξενοδοχείο

13-09-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Υπεγράφη από το Δήμαρχο Καλαμάτας και τη μισθώτρια Φρόσω Παπανικολάου, σύμβαση για τη μίσθωση του δημοτικού ακινήτου στη συμβολή των οδών Φαρών και Ασίνης, στο οποίο έδρευε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις». Η απευθείας εκμίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου υπήρξε συνέπεια τριών άγονων διαγωνισμών και έγινε σε συνέχεια αιτήσεως και προσφοράς εκ μέρους της Φρόσως Παπανικολάου. Η παραχώρηση θα ισχύσει για 25 χρόνια, με μηνιαίο μίσθωμα 700 € και υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της ισχύος του μισθωτηρίου για ακόμη 25 χρόνια.

Πρόκειται για τριώροφο διατηρητέο κτίριο εμβαδού 313,55 τ.μ. (εμβαδόν Α' ορόφου 138,40 τ.μ., Β' ορόφου 138,40 τ.μ. και δώματος 36,75 τ.μ.) επί οικοπέδου επιφάνειας 232,62 τ.μ. Το κτήριο θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο.

Η μισθώτρια υποχρεούται να εκτελέσει, με αποκλειστική φροντίδα, ευθύνη και δαπάνες της, το σύνολο των εργασιών επισκευής – ανακαίνισης ή ανακατασκευής του μισθίου κτηρίου, όπως αυτές προβλέπονται στην τεχνική έκθεση της μισθώτριας, καθώς και στην τεχνική έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας.

Το κτήριο θα μετατραπεί σε κατάλυμα ύπνου κατηγορίας Τριών Κλειδιών και θα διαθέτει 5 ανεξάρτητα διαμερίσματα (2 σε κάθε όροφο και 1 στο δώμα), με συνολική δυναμικότητα μεταξύ 10 και 25 ατόμων.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός