Πλωτές εξέδρες σε τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Κέρκυρας και Χαλκιδικής

05-09-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Νέες πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Κέρκυρας και της Χαλκιδικής, για λογαριασμό τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.  

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας επιφανείας 42 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή Καμινάκι Κέρκυρας,  για λογαριασμό του Αστερίου Ασβεστά του Αστερίου. Η εν λόγω πλωτή εξέδρα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση θαλασσίων μέσων αναψυχής. Ο κατασκευαστής του έργου θα πρέπει να μεριμνήσει για την απομάκρυνση οποιωνδήποτε άχρηστων υλικών, μετά την υλοποίησή του, ενώ τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της πλωτής εξέδρας δεν θα περιέχουν τοξικές ουσίες, επικίνδυνες για το περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύναται να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς. Επίσης, θα πρέπει να εξασφαλισθεί η ασφαλής στερέωσή της στο βυθό, ώστε να αποτραπεί τυχόν αποκοπή της, η οποία μπορεί να αποτελέσει ναυτιλιακό κίνδυνο.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας επιφανείας 86,67 τ.μ. για εποχιακή χρήση στη θέση «Κουτσουπιά» Νέου Μαρμαρά, Σιθωνίας Χαλκιδικής, έμπροσθεν της ξενοδοχειακής μονάδας «ΑΡΕΤΗ», για λογαριασμό της εταιρείας «ΚΟΥΦΑΤΖΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.». Ο κατασκευαστής του έργου θα πρέπει να μεριμνήσει για την απομάκρυνση οποιωνδήποτε άχρηστων υλικών, μετά την υλοποίησή του, ενώ τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της πλωτής εξέδρας δεν θα περιέχουν τοξικές ουσίες, επικίνδυνες για το περιβάλλον.

 

διαβάστε ακόμα

Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο