Πράσινο φως για εκσυγχρονισμό των ξενοδοχειακών μονάδων της ΕΤΑΔ στη Λίμνη Καϊάφα

18-06-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού εγκρίθηκαν οι προτεινόμενες επεμβάσεις στο πλαίσιο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Συντήρηση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων και δικτύων υποδομής στην περιοχή της Λίμνης Καϊάφα, ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ ΑΕ».

Μεταξύ των όρων που ετέθησαν είναι και οι εξής:

-Όλες οι εργασίες, και ειδικά εκείνες που αφορούν στην υλοποίηση των υποδομών δικτύου και απαιτούν σκαπτικές εργασίες, να γίνουν με την παρακολούθηση υπαλλήλων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και εκπρόσωπο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, όπου απαιτείται. Η ΕΤΑΔ ΑΕ να ενημερώσει εγκαίρως και εγγράφως τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, τουλάχιστον 15 ημέρες πριν από την έναρξη των εργασιών.

-Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων, οι εργασίες να διακοπούν αυτόματα και να ακολουθήσει αρχαιολογική έρευνα, σε έκταση και βάθος που κριθεί απαραίτητο, από τα αποτελέσματα της οποίας να εξαρτηθεί η πορεία του έργου, ύστερα από γνωμοδότηση των καθ’ ύλην αρμοδίων οργάνων του ΥΠΠΟΑ.

-Η θέση του πλωτού συστήματος παρακολούθησης των υδάτων να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, καθώς χωροθετείται στη περιοχή της λίμνης, όπου ενδέχεται να υπάρχουν αρχαιότητες.

- Το κτήριο που προορίζεται για ενημερωτικό κέντρο του κοινού, αναφορικά με το πολιτιστικό και φυσικό κεφάλαιο της περιοχής, να παραχωρείται από την ΕΤΑΔ ΑΕ στην ΕΦΑ Ηλείας ή σε συναρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, για εκδηλώσεις, ημερίδες και λοιπές δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου. Το έντυπο ή ηλεκτρονικό υλικό που θα διανέμεται σχετικά με τα αρχαία μνημεία της περιοχής, να παραχθεί σε συνεργασία με την ΕΦΑ Ηλείας και τις συναρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων.

- Να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου Δασαρχείου για συναφή θέματα (φυτεύσεις, κλπ).

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ