Αχ. Κωνσταντακοπουλος: Τριπλάσιοι γκόλφερς στο Costa Navarino το 2020

13-06-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τριπλάσιους παίκτες γκολφ θα έχει το Costa Navarino και η Μεσσηνία το 2020 με την αναμενόμενη λειτουργία δυο ακόμη γηπέδων γκολφ στο συγκρότημα μέχρι τότε. Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής της ιδιοκτήτριας εταιρείας ΤΕΜΕΣ κ.Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος στην ομιλία του κατά την απονομή των επάθλων στους νικητές του 13ου τουρνουά Aegean Airlines Pro-Am. Παράλληλα, όπως είπε, σχεδιάζεται η επέκταση του Costa Navarino με νέο ξενοδοχείο και παραθεριστικές κατοικίες.

«Για τα δύο αυτά, νέα γήπεδα στο Navarino Hills έχουμε ήδη λάβει τις περιβαλλοντικές άδειες που μας επέτρεψαν να ξεκινήσουμε τα έργα υποδομής. Χρειαζόμαστε μία τελική ακόμη άδεια, την οποία ευελπιστούμε να λάβουμε εντός του επόμενου μήνα ξεκινώντας έτσι τα έργα σε πλήρη κλίμακα, με στόχο το 2020 να έχουμε τέσσερα γήπεδα γκόλφ σε λειτουργία στην περιοχή μας», ανέφερε ο κ. Κωνσταντακόπουλος, τονίζοντας:

«Είμαστε πολύ περήφανοι που το 2017 ανακηρυχθήκαμε ως το καλύτερο γκόλφ resort στην Ευρώπη (European Golf Resort of the Year 2017) στα βραβεία που απονεμήθηκαν από τη Διεθνή Ένωση Golf Tour Operators (IAGTO). Oλη η περιοχή γνωρίζει τη θετική επίδραση που έχει το γκόλφ στην οικονομία μας γιατί η Μεσσηνία είναι από τις πρώτες περιοχές που ανοίγουν την τουριστική σεζόν στην Ελλάδα και από τις τελευταίες που την κλείνουν.

Οι διεθνείς πτήσεις της Aegean από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ξεκινούν από τον Φεβρουάριο και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν ακόμη και το Δεκέμβριο. Οι άμεσες, καινούριες επενδύσεις, πέραν του γκόλφ, με δύο νέα ξενοδοχεία και παραθεριστικές κατοικίες, έρχονται να ενισχύσουν το όραμα που έχουμε, ώστε να γίνει η Μεσσηνία ένας από τους πιο ποιοτικούς προορισμούς της Μεσογείου».

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος σχολίασε επίσης το κυβερνητικό σχέδιο για τη δημιουργία ειδικών ζωνών για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, υπογραμμίζοντας ότι «το γκόλφ μπορεί να συμβάλλει προς αυτό τον σκοπό για την επέκταση της τουριστικής περιόδου και να προσελκύσει επισκέπτες υψηλής αγοραστικής δύναμης».

Ο πρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, εξάλλου, στην ομιλία του είπε:

«Εποχικότητα και συγκέντρωση σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας είναι δύο από τα βασικά μειονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού και το γκολφ μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Στόχος όλων μας είναι, μέσα από θεματικά προϊόντα, όπως π.χ. είναι το γκόλφ, σε συνδυασμό με την παραθεριστική κατοικία, να βελτιωθεί η εποχικότητα του ελληνικού τουρισμού και η Ελλάδα να μπορέσει να αξιοποιήσει τις υποδομές της καθ' όλη τη διάρκεια του έτους ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη με ηρεμία, ασφάλεια και κοινωνική συνοχή».

Από τη βραδιά αισθητή ήταν η απουσία του δημιουργού της Aegean Airlines και εμπνευστή του ετήσιου τουρνουά Aegean Airlines Pro-Am Θόδωρου Βασιλάκη, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή. Η τιμή όμως που του επιφυλάχθηκε, τόσο στις ομιλίες όσο και με εικόνες, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Συντονιστής και παρουσιαστής των νικητών ήταν ο παγκόσμια γνωστός Αμερικανο-Λιθουανός μπασκετμπολίστας Τζο Αρλάουκας.

Στην εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου παρέστησαν, μεταξύ άλλων, τρείς εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος  Βασιλειάδης.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο