Νέες άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία

17-05-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Νέες άδειες για την κάλυψη υδρευτικών αναγκών τουριστικών εγκαταστάσεων από γεωτρήσεις έδωσαν οι αρμόδιες αρχές.

Η Διεύθυνση Υδάτων Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε την άδεια εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων με τη διάνοιξη υδρευτικής γεώτρησης στην εταιρεία ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ Α.Ε., στη θέση «Λειβάδια» της Αντιπάρου. Το βάθος της διάνοιξης ορίστηκε στα 40 μέτρα και το έργο προορίζεται για την ύδρευση 4 στρεμμάτων πρασίνου σε τουριστική εγκατάσταση, μόνο εφόσον σε επόμενο στάδιο εκδοθεί η άδεια χρήσης νερού.

Η άδεια αφορά αυστηρά μόνο το έργο για το οποίο εκδόθηκε και απαγορεύεται η κατά οιοδήποτε τρόπο εκτέλεση άλλου έργου, με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η προθεσμία για την εκτέλεση του έργου ορίζεται σε 3 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας. Η άδεια παύει να ισχύει σε περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία αυτή χωρίς το έργο να έχει ολοκληρωθεί, εκτός αν έγκαιρα δοθεί παράταση ύστερα από αιτιολογημένη αίτηση του δικαιούχου.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ενέκρινε τη χορήγηση άδειας χρήσης νερού στο Ξενοδοχείο BLUΕ BAY ANΝEX που βρίσκεται στο Δήμο Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο.

Η άδεια παραπάνω άδεια ισχύει για υδρευτική χρήση νερού και συγκεκριμένα για την άρδευση 0,5 στρεμμάτων πρασίνου, στη τοποθεσία Μονοναύτης.  Η επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιεί από 300 μέχρι 350 κυβικά  μέτρα νερού ανά έτος, για τη χρονική περίοδο από Απρίλιο έως Οκτώβριο, εφόσον αυτό μπορεί να αποδοθεί από το υδροληπτικό έργο με άντληση.

Επιπροσθέτως, άδεια απαγορεύει την επέκταση της μονάδας-εκμετάλλευσης, όπου χρησιμοποιείται το νερό, εκτός εάν η επιχείρηση προβεί σε νέα αίτηση για τη χορήγηση σχετικής άδειας. Τέλος, για λόγους εξοικονόμησης ύδατος, θα πρέπει να αποφεύγεται η άρδευση με συστήματα καταιονισμού (μικροεκτοξευτήρες, τεχνική βροχή), ή με κατάκλιση κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

 

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά