Αποφάσεις για ξενοδοχεία στην Κάρπαθο και στην Πάρο

18-04-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αποφάσεις έλαβαν οι αρμόδιες αρχές για την ανέγερση ξενοδοχείου στην Κάρπαθο και την ολοκλήρωση μονάδας στην Πάρο.

Ο Δήμος Καρπάθου αποφάσισε την την τροποποίηση του σχεδίου πόλεως στη θέση Λυμνιάτης σύμφωνα με εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Το σχέδιο πόλεως Καρπάθου εγκρίθηκε με απόφαση του 1971. Ο μελετητής του σχεδίου πόλεως όρισε μόνο την ρυμοτομική γραμμή σ΄ αυτό το  οικοδομικό τετράγωνο χωρίς όμως να τοποθετήσει προς την πλευρά της θάλασσας την οικοδομική γραμμή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργείται προκήπιο το οποίο όμως προς την πλευρά της θάλασσας δεν καθορίζονταν. Προκειμένου να είναι δυνατή η οικοδόμηση του οικοδομικού τετραγώνου τροποποιήθηκε το σχέδιο πόλεως Πηγαδίων και καθορίστηκε προκήπιο πλάτους 10μ προς την πλευρά της θάλασσας.

Μετέπειτα καθορίστηκε η γραμμή αιγιαλού στο παραλιακό μέτωπο του Σχεδίου Πόλεως Καρπάθου, με αποτέλεσμα να ρυμοτομήσει το οικοδομικό τετράγωνο 10 και ως εκ τούτου να καθίσταται αδύνατη η χορήγηση οικοδομικής αδείας στο τμήμα αυτό μετά την ρυμοτόμηση. Η συγκεκριμένη τροποποίηση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα και να εκδοθεί οικοδομική άδεια στα οικόπεδα του οικοδομικού τετραγώνου και συγκεκριμένα σε αυτό με τον αριθμό 1, όπου πρόκειται να ανεγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα η οποία θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού της Καρπάθου.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πάρου γνωμοδότησε θετικά ως προς τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά «Ξενοδοχείο κλασσικού τύπου  στη θέση « Πούντα» της Κοινότητας Μάρπησσας στη Πάρο εφόσον εφαρµοστούν οι εξής περιορισµοί:

-Η προµήθεια νερού  για τις κολυµβητικές δεξαµενές να γίνεται από την αφαλάτωση της ΔΕΥΑ Πάρου και µόνο στην περίπτωση που η παραπάνω υπηρεσία αδυνατεί να εξυπηρετήσει τότε µόνο να γίνεται από ιδιώτες. Το ίδιο θα ισχύει και για τις δεξαµενές του ξενοδοχείου.

-Η άρδευση θα πρέπει να γίνεται από συλλογή οµβρίων υδάτων και όχι από γεώτρηση  για να µην οδηγηθούµε σε υπεράντληση.

 -Πρέπει να συνταχθεί µελέτη για την   κυκλοφοριακή σύνδεση του ξενοδοχείου(είσοδος έξοδος) µε την περιφερειακή οδό της περιοχής.

Η απόφαση αφορά στην ολοκλήρωση του ξενοδοχείου που έχει νόµιµη άδεια, όµως χρειάζεται να δοθεί σηµασία σε κάποια σηµεία ώστε να µην υπάρξει  επιβάρυνση  του περιβάλλοντος .

 

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά