Ξενοδοχείο στην Κρήτη καλλιεργεί πατάτες

13-04-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα Μάλια της Κρήτης, η Διεύθυνση Υδάτων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης χορήγησε άδεια χρήσης νερού στην εταιρεία  ΛΥΔΑ ΑΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ -ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ-ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ., ώστε να αρδεύει 5,37 στρέμματα πατάτες.

Η παραπάνω άδεια ισχύει αποκλειστικά και μόνο για αγροτική χρήση νερού και αφορά σε  2.400 μέχρι 2.600 κυβικά μέτρα νερού ανά έτος, για τη χρονική περίοδο από Απρίλιο έως Οκτώβριο, εφόσον αυτό μπορεί να αποδοθεί από το υδροληπτικό έργο με άντληση.

Ο δικαιούχος υποχρεούται να διατηρεί τις εγκαταστάσεις χρήσης του νερού σε κατάσταση τέτοια, ώστε να προλαμβάνεται ή αποφεύγεται κάθε απώλεια νερού και να επιδιορθώνει αμέσως κάθε βλάβη, ιδιαίτερα όταν επιφέρει απώλειες νερού αλλά και να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ώστε η ποιότητα του αντλούμενου νερού να ανταποκρίνεται στη χρήση για την οποία προορίζεται.

Η χορήγηση της άδειας αυτής δεν απαλλάσσει τον ενδιαφερόμενο από την υποχρέωση άλλων προβλεπόμενων εγκρίσεων ή αδειών και τήρησης όρων και περιορισμών για την εγκατάσταση και λειτουργία του συνολικού έργου, ενώ θα πρέπει να παρέχεται οποιαδήποτε διευκόλυνση στα αρμόδια όργανα για τον έλεγχο της τήρησης των όρων της άδειας αυτής, καθώς και άλλα στοιχεία απαραίτητα για το σκοπό αυτό. Επίσης ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά περίπτωση, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης οποιουδήποτε ατυχήματος από το έργο.

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ποιοτική υποβάθμιση του ύδατος της υδροληψίας ο χρήστης οφείλει να ενημερώσει άμεσα τις καθ΄ ύλην αρμόδιες αρχές.

Η παρούσα άδεια, ισχύει μέχρι 31-12-2022, αποκλειστικά και μόνο για τις συγκεκριμένες χρήσεις που αναφέρονται στο περιεχόμενό της και απαγορεύεται η κατά οποιοδήποτε τρόπο αλλαγή ή τροποποίηση αυτής ή διάθεση νερού σε τρίτους. Τέλος, για λόγους εξοικονόμησης ύδατος, πρέπει να αποφεύγεται η άρδευση με συστήματα καταιονισμού (μικροεκτοξευτήρες, τεχνική βροχή), ή με κατάκλιση κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός