Δ.Κουμπαράκης: Στόχος η αύξηση των πληροτήτων στα ξενοδοχεία της Κρήτης εκτός υψηλής σεζόν

30-03-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Να γνωρίσουν το παραδοσιακό Πάσχα της Κρήτης καλεί τους Έλληνες ο νέος πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης. Λόγω του ότι το Πάσχα είναι πολύ νωρίς φέτος, δεν έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία του νησιού, ωστόσο πολλές μονάδες έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία στα πιο δημοφιλή σημεία.

Καλές τιμές στην Κρήτη το Πάσχα 

«Υπάρχουν ακόμα αρκετά διαθέσιμα δωμάτια, τα οποία προσφέρονται σε καλές τιμές για τους Έλληνες ταξιδιώτες», τονίζει, μιλώντας στο Tornos News, ο κ. Κουμπαράκης. 

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο internet, αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια σε τιμές που ξεκινούν από 35 ευρώ για ξενοδοχεία τριών αστέρων, από 49 ευρώ για ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων και από 76 ευρώ για ξενοδοχεία πέντε αστέρων. 

Εκτός των καλών τιμών, η γραφικότητα των εθίμων του Πάσχα στην Κρήτη υπόσχεται αξέχαστες στιγμές για όλη την οικογένεια.

Θετικά τα μηνύματα για το καλοκαίρι

Με βάση τα μέχρι τώρα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές, η τουριστική κίνηση της Κρήτης το φετινό καλοκαίρι προδιαγράφεται αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο ο κ. Κουμπαράκης επισημαίνει ότι στόχος είναι να αυξηθούν οι πληρότητες τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο χωρίς τη βοήθεια προσφορών. 

Πάντως για τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής, τα ξενοδοχεία της Κρήτης πωλούν φέτος τα δωμάτιά τους σε τιμές αυξημένες από 3% έως και 20% ανάλογα με το πόσο καινούριο ή ανακαινισμένο είναι το ξενοδοχείο. Ωστόσο ο κ. Κουμπαράκης σημειώνει στο Tornos News ότι ταυτόχρονα έχει αυξηθεί το λειτουργικό κόστος για τον ξενοδόχο (λογαριασμοί ρεύματος, ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων, κ.λπ.) αλλά και οι φόροι. Όσο για το φόρο διανυκτέρευσης, ο κ. Κουμπαράκης στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο ξενοδόχος λειτουργεί ως «εισπράκτορας του δημοσίου», αφού εισπράτει τον φόρο από τον επισκέπτη και τον αποδίδει στο κράτος, καταναλώνοντας εργατοώρες για τις οποίες δεν αποζημιώνεται. 

Οι στόχοι του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών

Την ανάδειξη βασικών ζητημάτων στα οποία απαιτούνται δράσεις από την πολιτεία προκειμένου να ενδυναμωθεί η τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης έχει σκοπό να επιμείνει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων. Όπως αναφέρει ο κ. Κουμπαράκης, είναι εφικτή η επέκταση της σεζόν 365 ημέρες το χρόνο λόγω του ευνοϊκού κλίματος της Κρήτης και των ποικίλων παραθαλάσσιων και ορεινών τοπίων που προσφέρει. Κρίσιμης σημασίας είναι επίσης η βελτίωση των υπαχουσών υποδομών για την υποδοχή τουριστών αλλά και η δημιουργία τουριστικών σχολών από τις οποίες θα αποφοιτούν κατάλληλα καταρτισμένα στελέχη, από τα οποία έχει έλλειψη η αγορά. 

Στους στόχους του Συλλόγου περιλαμβάνεται επίσης η προώθηση των κρητικών προϊόντων ώστε να απορροφώνται και από τα ξενοδοχεία ενώ θα πιέσει την πολιτεία για την αναβάθμιση και συντήρηση των αρχαιολογικών χώρων του νησιού.

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά