Υποτονικές οι ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ελλάδα – Αύξηση 1,7% των δωματίων το 2017

23-03-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αύξηση μόλις 1,7% κατέγραψε το δυναμικό των δωματίων των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας το 2017 σύμφωνα με στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Αναλυτικά, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το 2017 ήταν διαθέσιμα για τους τουρίστες  414.127 δωμάτια στα ελληνικά ξενοδοχεία έναντι 407.146 το 2016. Από την εξέλιξη αυτή προκύπτει ένα πολύ μικρό θετικό ισοζύγιο το οποίο επετεύχθη την προηγούμενη χρονιά από το κλείσιμο και τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων  στη χώρα. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μεγάλο μέρος της αυξημένης τουριστικής κίνησης κατά την περυσινή χρονιά κατευθύνθηκε σε ακίνητα της οικονομίας του διαμοιρασμού με αβέβαια οφέλη για το ελληνικό δημόσιο καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία καταλυμάτων συνεχίζει να αποτελεί μεγάλη εστία φοροδιαφυγής.

Το παραπάνω συμπέρασμα επιβεβαιώνει και ο συνδυασμός των μεγεθών των πληροτήτων στα αδειοδοτημένα τουριστικά καταλύματα της χώρας  με τις χαμηλές επιδόσεις που κατέγραψε η επενδυτική δραστηριότητα στον χώρο των ξενοδοχείων

Πάντως, για την φετινή περίοδο υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υπάρχει καλύτερη εικόνα στις ξενοδοχειακές επενδύσεις αν και πολλές παραμένουν ακόμη κολλημένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.  

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους