Το τένις κατακτά τον τουρισμό

13-03-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Το τένις θα μπορούσε να παραλληλιστεί  με το «σκάκι του αθλητισμού». Άθλημα ευγενές, υψηλών απαιτήσεων ως προς την αυτοσυγκέντρωση, την τεχνική αλλά και την εμπειρία, προσφέρει στους παίκτες εκπληκτική άθληση αλλά και ψυχαγωγία.

Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, έχουν συνειδητοποιήσει την αξία του αθλήματος και το έχουν εντάξει στην τουριστική τους "σκακιέρα", βγαίνοντας νικητές σε κάθε παρτίδα, αφού η δωδεκάμηνη προσέλκυση τουριστών- τενιστών ή και αρχαρίων που αναζητούν μια καλή εκπαίδευση σε συνδυασμό με τις διακοπές τους, είναι κάτι παραπάνω από υπολογίσιμη. Η Ελλάδα έχει κάνει κάποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει τόσο σε σχέση με άλλες χώρες, όπου οι προσπάθειες και τα επιτεύγματα είναι σοβαρά:  στις ξενοδοχειακές μονάδες δεν προσφέρονται μόνο γήπεδα τένις και μαθήματα, αλλά έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν σοβαρές Ακαδημίες Τένις για ενήλικες και παιδιά κάθε επιπέδου.

Για παράδειγμα, στο πέντε αστέρων Aphrodite Hills στην Πάφο της Κύπρου, δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια η επίσης πέντε αστέρων Ακαδημία Τένις Aphrodite Hills. Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ακαδημία φιλοξενεί από τις 10 έως τις 14 Απριλίου την περίφημη Ακαδημία Τένις της Βαρκελώνης Sanchez-Casal, η οποία έχει σχολές και στη Φλόριντα των ΗΠΑ αλλά και στο Ναντζίνγκ της Κίνας, προκειμένου να εκγυμνάσει παιδιά ηλικίας από 10  έως 18 ετών.

Η τιμή συμμετοχής διαμορφώθηκε στα 750 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει 4,5 ώρες ημερήσια προπόνηση για 5 ημέρες, βάουτσερ διατροφής ύψους 20 ευρώ ημερησίως ενώ για τους συμμετέχοντες προσφέρονται ειδικές τιμές διαμονής.

Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου διαθέτουν 8 γήπεδα τένις διαφόρων τύπων,  σχεδιασμένα για να προσφέρουν στους παίκτες όλων των επιπέδων την υψηλότερη δυνατή ποιότητα.  Στο κέντρο της Ακαδημίας βρίσκεται το Pro Shop, όπου η έμπειρη και αφοσιωμένη ομάδα επαγγελματιών του τένις είναι διαθέσιμη για να συζητήσει με τους παίκτες και να τους προσφέρει πολύτιμες συμβουλές.

Η Ακαδημία προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών προγύμνασης, τόσο για αρχάριους, όσο και για έμπειρους παίκτες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής σε ιδιωτικά μαθήματα. Τα ετήσια δίδακτρα για τους ενήλικες είναι 350 ευρώ, για τις οικογένειες με ένα παιδί 80 ευρώ το μήνα, ενώ αποκλειστικά για ανηλίκους, τα δίδακτρα είναι 70 ευρώ το χρόνο. Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται και ο εξοπλισμός. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η Ακαδημία διοργανώνει τουρνουά τένις όλων των επιπέδων.  

Έχοντας επιτύχει τη δημιουργία ενός πολύ καλού ονόματος σε ένα από τα πιο αγαπητά αθλήματα του εναλλακτικού τουρισμού, ξενοδοχεία και resorts ανά τον κόσμο, απολαμβάνουν τους καρπούς των δράσεών τους, κατακτώντας σε σημαντικό βαθμό τη δύσκολη και απαιτητική δωδεκάμηνη επισκεψιμότητα.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο