TUI: Ελληνικό ξενοδοχείο στα 10 δημοφιλέστερα για vegans

12-03-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η τάση της χορτοφαγίας ολοένα και αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας μια σημαντική αγορά, την οποία οι ξενοδόχοι λαμβάνουν πλέον σοβαρά υπόψη. Περίπου το 0,05% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή 375 εκατομμύρια άνθρωποι και κατ’ επέκταση τουρίστες ή εν δυνάμει ταξιδιώτες,  είναι χορτοφάγοι  σε ήπιο ή αυστηρό πλαίσιο. Η προετοιμασία φαγητού χωρίς ζωικά προϊόντα απαιτεί τεχνογνωσία και, πάνω απ 'όλα, μεγάλη δημιουργικότητα. Πολλά ξενοδοχεία στη Γερμανία, την Αυστρία ή την Ιταλία , δημιουργούν τα καλύτερα vegan πιάτα. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε blogger της TUI, τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία για χορτοφάγους- είτε “vegans” είτε “vegetarians”-  είναι τα εξής:

Ελλάδα

Apollonia Beach Resort  στην Κρήτη

Ιδανικό για vegans που ταξιδεύουν με παιδιά. Το Apollonia Beach Resort & Spa στην Κρήτη έχει μια μεγάλη επιλογή για παιδιά και ενήλικες. Έτσι δεν υπάρχει γευστική επιθυμία που να μένει ανεκπλήρωτη:  Είτε  πρόκειται για vegans, είτε για vegetarians, οι σεφ στο Apollonia Beach παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία δημιουργικών πιάτων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ουγγαρία

Το NaturMed Hotel Carbona -Μπαλάντον

Το NaturMed Hotel Carbona στη λίμνη Μπαλάντον, θέτει νέα πρότυπα όσον αφορά τις "βέγκαν διακοπές". Από τον Απρίλιο του 2017, έχει πιστοποιηθεί επισήμως ως «vegan-friendly» στην Ευρώπη ως μέλος της VeganWelcome.

Γερμανία

Bio Vitalhotel Falkenhof - Βαυαρία

Όλα τα vegan πιάτα και ο μπουφές εκπληρώνουν τα υψηλότερα γκουρμέ πρότυπα, ενώ προετοιμάζονται αυστηρά και μόνο από βιολογικά υλικά. Η ολιστική αισθητική ιδέα του Bio-Hotel περιλαμβάνει επίσης ένα ιδιωτικό σπα με μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών.

Waldhotel am Notschreipass / Βάδη-Βυρτεμβέργη

Σε 1121 μέτρα υψόμετρο, στη μέση του Μέλανα Δρυμού, το Waldhotel am Notschreipass προσφέρει μπουφέ πρωινού με vegan λιχουδιές και αλά καρτ μενού με εξελιγμένες δημιουργίες.  Επίσης παραδίδονται εντατικά μαθήματα χορτοφαγικής μαγειρικής.

Αυστρία

Aktivhotel Alpendorf - Σάλτσμπουργκ

Με μεγάλη σοβαρότητα, δημιουργικότητα και ενθουσιασμό, οι σεφ του ξενοδοχείου προετοιμάζουν ντελικατέσεν χορτοφαγικά μενού πέντε πιάτων και μεγάλο μπουφέ πρωινού. Εδώ είχε πραγματοποιηθεί και το «vegan cooking 2014». Η μους σοκολάτας, τα τυριά και τα βότανα είναι το δημοφιλέστερο τρίπτυχο των γεύσεων.

Naturhotel LechLife -Τιρόλο

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που τηρεί τα αυστηρότερα πρότυπα της vegan φιλοσοφίας αφού ακόμη και τα καλλυντικά που προσφέρονται στα δωμάτια είναι απαλλαγμένα από κάθε τι ζωικό. Για τα νέα μέλη της χορτοφαγίας και για τους τουρίστες που πειραματίζονται, το ξενοδοχείο διοργανώνει ειδικές εβδομάδες αρχαρίων.

Alpenhaus Kaprun -Σάλτσμπουργκερ

Στην καρδιά του Kaprun, που περιβάλλεται από γραφική φύση, οι επαγγελματίες σεφ «κακομαθαίνουν» τους πελάτες τους με διεθνώς εμπνευσμένη vegan κουζίνα, δίνοντας έμφαση στα ασιατικά πιάτα.

Stadthotel Brunner -Στυρία

Το Stadthotel Brunner, βρίσκεται στο κέντρο του Schladming. Πρόκειται για ένα καλαίσθητο boutique ξενοδοχείο, το οποίο έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες των τουριστών υγιεινής ζωής. Εκτός από μια μεγάλη γκάμα από γιόγκα και αγιουβέρδα και μια εκλεπτυσμένη, συνειδητή διατροφή , υπάρχουν επιλογές για κάθε είδους οπαδό της χορτοφαγίας. Τέλος, κατόπιν απαιτήσεως ικανοποιούνται και ειδικές  διατροφικές συνήθειες.

Στον Κήπο -νότιο Τιρόλο

Εξαιρετικός κήπος όπου καλλιεργείται ο βιολογικός τρόπος ζωής, κάτι που αντικατοπτρίζεται στην κουζίνα του. Vegan και χορτοφαγικά πιάτα είναι φτιαγμένα με πολλή φαντασία ενώ κάθε γεύση εκπροσωπεί τις καλύτερες στιγμές της συγκεκριμένης διατροφής.

Ξενοδοχείο Schwarzschmied -Νότιο Τιρόλο

Χτισμένο σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, το οικογενειακό ξενοδοχείο της πόλης Lana , μεταβάλλει τα χορτοφαγικά μενού του  σχεδόν καθημερινά. Στο εστιατόριο Slow Food, οι σεφ δημιουργούν χρησιμοποιώντας κυρίως τα τοπικά και εποχιακά προϊόντα Η ελαφριά και ισορροπημένη κουζίνα του ξενοδοχείου γεμίζει τους τουρίστες με αρκετή ενέργεια ώστε να εξερευνήσουν τη  γραφική περιοχή.

 

διαβάστε ακόμα

Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour
Δήμος Αγ.Νικολάου | Κοινή θέση με τους ξενοδόχους κατά των πλωτών αιολικών πάρκων
Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα
Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα
Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024
Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας
Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;