Thomas Cook: Fund και με ελληνικά ξενοδοχεία για επιπλέον μονάδες στη Μεσόγειο

07-03-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Νέο ξενοδοχειακό fund, για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ιδιόκτητων ξενοδοχειακών brand σε δημοφιλείς προορισμούς, δημιούργησε η Thomas Cook από κοινού με την Ελβετική εταιρία ανάπτυξης ακινήτων LMEY Investments.

Το fund Thomas Cook Hotel Investments θα αποτελείται από 5 ξενοδοχεία αξίας 150 εκατ. λιρών, εκ των οποίων τα 2 είναι τα Sunwing Kallithea στη Ρόδο και Sunwing Makrigialos στην Κρήτη.

Στόχος του fund είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων που λειτουργούν με τα brand του τουρ οπερέιτορ, προσθέτοντας σε αυτά γνωστά ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς της Thomas Cook.

Ο οργανισμός βρίσκεται σε συζητήσεις με ξενοδόχους που δραστηριοποιούνται σε μεσογειακούς προορισμούς και τους επόμενους μήνες θα ανακοινώσει νέες προθήκες ξενοδοχείων. Γνώμονας για την ένταξη ξενοδοχείων θα είναι η ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ποιοτικών ξενοδοχείων.

Η συνεργασία από την πλευρά της Thomas Cook θα περιλαμβάνει τα δίκτυο διανομής και την αριστείας στη διαχείριση των ξενοδοχείων και από την πλευρά της LMEY την εξειδίκευσή της στον εντοπισμό και την ανακαίνιση ξενοδοχείων. 

Η Thomas Cook Hotel Investments θα ανήκει 50/50 στις Thomas Cook και LMEY.

Στο μέλλον προβλέπεται η είσοδος και τρίτου επενδυτή στο fund, το οποίο επί του παρόντος συντίθεται από τα 2 ελληνικά ξενοδοχεία και 3 από την πλευρά της LMEY (εκ των οποίων 2 Aldiana στην Ισπανία και το πέμπτο Casa Cook, ως πρώτο κοινό πρότζεκτ των 2 εταιριών, το οποίο θα ανοίξει το καλοκαίρι του 2019 στην Ισπανία.

Μετά το πρώτο Casa Cook στη Ρόδο, πέρυσι άνοιξε το Casa Cook της Κω, με περισσότερα από τα 2 τρίτα των κρατήσεων να προέρχονται από νεόυς πελάτες της Thomas Cook.

Το τρίτο Casa Cook θα ανοίξει αυτό το καλοκαίρι στην Κρήτη, και θα είναι το πρώτο της αλυσίδας που θα είναι αφιερωμένο στις οικογένειες. Το τέταρτο βρίσκεται στην Brela της Κροατίας και θα ανοίξει το 2019.

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά