Αποφάσεις για ξενοδοχεία από Εφορείες Αρχαιοτήτων

12-01-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αποφάσεις για ξενοδοχεία έλαβαν οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, Λακωνίας και Ηρακλείου. Ειδικότερα:

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας δήλωσε ότι δεν φέρει αντίρρηση από πλευράς αρμοδιοτήτων της για την κατασκευή υπαίθριου χώρου εκδηλώσεων με υποστηρικτικές εγκαταστάσεις,              κτιρίου αναψυχής – εστίασης, χώρου αθλοπαιδιών (αθλητικές εγκαταστάσεις) και διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας  της ΙΚΟΣ ΔΑΣΙΑ Α.Ε. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΏΝ Επιχειρήσεων στη θέση «Πάρκο-Κρεβατσούλα» Δασιάς του Δήμου Κέρκυρας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας χορήγησε έγκριση για την κατασκευή πισίνας στο ξενοδοχείο τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων Α΄ τάξης, σε έκταση ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΣΗΜΕΙΟ Α.Ε.», στη θέση «Περιβόλι Σίμου», εκτός ορίων του οικισμού Ελαφονήσου. Ως όροι τίθενται μεταξύ άλλων να συμπληρωθεί η σχετική Μελέτη με σχέδιο διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου της πισίνας και οι εκσκαφικές εργασίες να γίνουν με την επίβλεψη αρμόδιου υπαλλήλου της Υπηρεσίας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου  ενέκρινε την υποβληθείσα μελέτη για την κατασκευή 8 κολυμβητικών δεξαμενών σε υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων με την επωνυμία THE ISLAND HOTEL σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της εταιρείας HOTELLAS A.E. Ε.Τ.Ξ.Ν.Κ., εντός ορίων του οικισμού Κάτω Γουβών, του Δήμου Χερσονήσου. Λόγω της θέσης του οικοπέδου που βρίσκεται εν μέρει στο όριο κήρυξης του αρχαιολογικού χώρου στη θέση Ξεπάτωμα (ανασκαφή Βαλλιάνου), θα προηγηθεί δοκιμαστικός εκσκαφικός έλεγχος στο ανατολικότερο τμήμα του, όπου προβλέπεται να κατασκευαστούν οι 3 από τις 8 κολυμβητικές δεξαμενές, με τη χρήση μικρού μηχανικού μέσου και με την εποπτεία αρχαιολόγου, ο οποίος θα προσληφθεί καθ’ υπόδειξη της Υπηρεσίας και θα αμοίβεται δαπάνη του έργου. Σε περίπτωση που βρεθούν αρχαία, οι εργασίες θα διακοπούν, για να γίνει αρχαιολογική έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η συνέχισή τους.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google