Δεύτερη ευκαιρία για το ιστορικό ξενοδοχείο Hydra Beach

08-01-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Με τιμή πρώτης εκκίνησης τα 22,8 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου ο πλειστηριασμός για το ιστορικό τουριστικό συγκρότημα Hydra Beach, 5 αστέρων, δυναμικότητας 659 κλινών, εφόσον μέχρι τότε o ιταλικός όμιλος Santoni, που είναι ο ιδιοκτήτης της μονάδας, δεν καταφέρει να προχωρήσει σε ρύθμιση των υποχρεώσεων. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του capital.gr, το συγκρότημα φέρει βάρη και προσημειώσεις αξίας άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Ο αρχικός πλειστηριασμός είχε ορισθεί για τα μέσα Νοεμβρίου, αλλά με δικαστική πόφαση ανεστάλη και ορίστηκε ως νέα ημερομηνία η 21η Μαρτίου. Επισπεύδουσα είναι η τράπεζα Eurobank Ergasias.

Το Hydra Beach πέρασε πριν από 8 χρόνια στην ιδιοκτησία του ιταλικού ομίλου Santoni Group, ο οποίος ανακαίνισε το συγκρότημα και το αναβάθμισε σε resort 5 αστέρων. Μέχρι και το 2012, λειτουργούσε με τη μορφή κλαμπ, εστιάζοντας στην ιταλική πελατεία. Από το 2013 το θέρετρο ανέλαβε ο ισπανικός όμιλος Groupο Barceló που ξεκίνησε από τη Μαγιόρκα και σήμερα διαχειρίζεται περισσότερα από 230 ξενοδοχεία (μέσω της Barceló Hotels & Resorts) και 700 ταξιδιωτικά γραφεία (μέσω της Avoris) σε όλο τον κόσμο.

Το Hydra Beach είναι συνδεδεμένο με την ανάπτυξη του τουρισμού και του ξενοδοχειακού κλάδου στην Ελλάδα. Κατασκευάστηκε το 1965 και αποτέλεσε ένα από τα πρώτα πολυτελή συγκροτήματα στη χώρα. Στους χώρους του έχουν γυριστεί ορισμένες από τις πιο γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες της δεκαετίας του '60. 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour