Προς πώληση τα ξενοδοχεία Grace στη Μύκονο και Σαντορίνη;

05-01-18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στην πώληση του χαρτοφυλακίου μονάδων ΑΠΕ αλλά και δύο ξενοδοχείων Grace στη Μύκονο και Σαντορίνη προχωρούν εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Λογοθέτη (Libra Group), μειώνοντας για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, την έκθεσή τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημσοίευμα του euro2day.gr.

Όπως αναφέρεται, οι εν λόγω μονάδες  κατά κύριο λόγο εξαγοράστηκαν, την περίοδο 2013-16, με δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς. Με τα χρήματα, τα οποία θα εισπραχθούν από τις παραπάνω πωλήσεις, ο όμιλος θα αποπληρώσει δανεισμό, κλείνοντας έτσι και τυπικά την υπόθεση που άνοιξε με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για το πώς καλύφθηκε η τελευταία αύξηση κεφαλαίου συστημικής τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Libra έχει προγραμματίσει τη δημιουργία δυο νέων πολυτελών ξενοδοχείων στην περιοχή της Καλαμάτας και στην Κέα και είναι άγνωστο εάν οι νέες εξελίξεις έχουν επίπτωση στα έργα αυτά. Η επένδυση της Καλαμάτας έχει προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ και υλοποιείται σε ιδιόκτητη έκταση 300 στρεμμάτων. Το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 125 δωματίων, συνεδριακούς χώρους, σπα κ.ά., ενώ προβλέπεται η δημιουργία  40 αυτόνομων βιλών προς πώληση. To ξενοδοχείο της Κέας θα έχει δυναμικότητα 32 δωματίων και σουιτών, δύο εστιατόρια και σπα. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν 17 τουριστικές βίλες προς πώληση.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι