Επιχορηγήσεις σε ξενοδοχειακές επενδύσεις και μία ανάκληση

31-12-17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

 Εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες αρχές οι πληρωμές επιχορηγήσεων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Αναλυτικά, το υπουργείο Οικονομίας ενέκρινε την επιστροφή εγγυητικής επιστολής της Τράπεζας EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε., ποσού 1.723.236,90 ευρώ, που αφορά στην εκταμίευση ως προκαταβολή, του 50% της εγκριθείσας επιχορήγησης, ποσού ύψους 1.566.579 ευρώ της επιχείρησης «ΓΑΛΑΞΙΑΣ». Η εν λόγω εγγυητική επιστολή επιστρέφεται γιατί ο λόγος για τον οποίο είχε εκδοθεί έχει πλέον εκλείψει.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ενέκρινε την τροποποίηση του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΛΑΝΗ Α.Ε. (πρώην ΚΟΡΔΕΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.) το οποίο αφορά στην ανέγερση ξενοδοχείου πόλης κλασικού τύπου 4 αστέρων με πισίνα σε οικόπεδο 1.844,94 τ.μ., δύο ορόφων, ολικής δομημένης επιφάνειας 726.89 τ.μ. στη θέση Λιμενάρια του Δήμου Θάσου, συνολικού κόστους επένδυσης 1.096.144,51 ευρώ. Με την ίδια απόφαση εγκρίνεται και η αλλαγή της επωνυμίας από “SUNSET” σε ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΛΑΝΗ Α.Ε.

Τέλος, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προέβη στην ανάκληση της επιχορήγησης της εταιρείας ARGO AE και επιστροφή της καταβληθείσας επιχορήγησης ποσού 392.179 ευρώ το οποίο με τους νόμιμους τόκους διαμορφώνεται στο ποσόν των 462.305,37 ευρώ το οποίο προοριζόταν για την ενίσχυση έργου κόστους 1.705.126,20 ευρώ που αφορούσε στην επέκταση ξενοδοχείου 4 αστέρων τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων δυναμικότητας 7 διαμερισμάτων των 29 κλινών, στη θέση Δασκαλόπετρα του Δήμου Ομηρούπολης στη Χίο λόγω μη τήρησης άρθρων της απόφασης υπαγωγής.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ