"Συνταγματάρχης" η Λάμψα με την απόκτηση και του π.ξενοδοχείου Kings Palace

08-12-17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στην εταιρεία Λάμψα περνάει και το κτίριο που στέγαζε το ιστορικό ξενοδοχείο, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, που είναι το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας πρώην εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας.

Η διάρκεια της εν λόγω μίσθωσης ορίσθηκε σε τριάντα (30) έτη με δικαίωμα προτιμήσεως επί ίσοις όροις έναντι παντός τρίτου ενδιαφερομένου, που θα υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την  μίσθωση του ακινήτου μετά τη λήξη της ως άνω διάρκειας. Το ετήσιο μίσθωμα ορίσθηκε σε ένα  εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ευρώ (€1.200.000) προσαυξανόμενο κατά ποσοστό ίσο με 25% επί της διαφοράς κύκλου εργασιών, σύμφωνα με την πρόταση του σχετικού Επιχειρησιακού Σχεδίου και του τελικώς επιτευχθησομένου κύκλου εργασιών. 

Με την κίνηση αυτή, ο όμιλος ΛΑΜΨΑ, γίνεται κυριολεκτικά ο κυρίαρχος στην Πλατεία Συντάγματος, έχοντας το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και το King George, για το οποίο επίκειται η ολοκλήρωση της αγοράς. Eν ολίγοις, η Λάμψα αναδεικνύεται σε ...συνταγματάρχη, όπως έχει γράψει η στήλη Τορναδόρος, προδιαγράφοντας τις εξελίξεις τον Αύγουστο...

Η εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε, συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1946 και διαθέτει ακόμη το Ξενοδοχείο Sheraton στη Ρόδο, το Hyatt Regency και το Mercure Excelsior στο Βελιγράδι.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο