Η TripAdvisor "σταμπάρει" τα ξενοδοχεία με ιστορικό σεξουαλικής παρενόχλησης

10-11-17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σήματα που θα προειδοποιούν τους επισκέπτες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και άλλα παραπτώματα θα προσθέσει η TripAdvisor στις σελίδες ξενοδοχείων.

Τα σήματα θα παραμένουν στην TripAdvisor έως 3 μήνες, ωστόσο αν συνεχίζονται τα παραπτώματα μπορεί ο χρόνος να επεκτείνεται. 

Στόχος τους είναι να ειδοποιούν τους τουρίστες και όχι να αμαυρώνουν τα ξενοδοχεία, επισημαίνει εκπρόσωπος τύπου της πλατφόρμας στο CBS. Όπως είπε, τουλάχιστον 3 μεξικανικά ξενοδοχεία έλαβαν το σήμα την Τετάρτη.

Όπως διευκρινίζει η πλατφόρμα, η πληροφόρηση για τέτοιου είδους θέματα δεν θα ήταν εφικτή διαφορετικά, καθώς στην πλατφόρμα εμφανίζονται παραδοσιακά οι κριτικές των επισκεπτών των ξενοδοχείων. 

Πρόσφατα, η TripAdvisor κατηγορήθηκε ότι απομάκρυνε κριτικές και σχόλια που αφορούσαν τις συνθήκες ασφάλειας επισκεπτών σε ξενοδοχείο, κρίνοντας ότι ήταν εκτός θέματος ή ακατάλληλο περιεχόμενο για οικογένειες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύο γυναίκες παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά σε ξενοδοχεία του Μεξικού και στη συνέχεια τα σχόλιά τους διαγράφτηκαν από την πλατφόρμα ως διάδοση φημών.

Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα έχει προβεί σε αλλαγές ώστε να είναι πιο ξεκάθαροι οι λόγοι απόρριψης μιας κριτικής.

Σύμφωνα με τον νομικό Gary Davidson από το Μαϊάμι, που ειδικεύεται στην ταξιδιωτική νομοθεσία, η TripAdvisor έχει ηθική υποχρέωση να προειδοποιεί τους ταξιδιώτες σε σχέση με τους κινδύνους σε έναν προορισμό, ωστόσο η υποχρέωση αυτή, σε αντίθεση με τα τουριστικά γραφεία, δεν προβλέπεται από το νόμο.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι