To δημοψήφισμα έπληξε τα ξενοδοχεία της Βαρκελώνης

30-10-17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR, των ξενοδοχείων της Βαρκελώνης, κατά τις πρώτες 5 ημέρες μετά το δημοψήφισμα στην Καταλονία την 1η Οκτωβρίου, με τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση να καταγράφεται στις 4 Οκτωβρίου (-27,5%), σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έρευνα της STR.

Πριν τον Οκτώβριο, οι επιδόσεις των ξενοδοχείων ήταν ισχυρές παρά την τρομοκρατική επίθεση στις 18 Αυγούστου και τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις μέχρι και το δημοψήφισμα.

Η Βαρκελώνη είχε το υψηλότερο επίπεδο εσόδων ανά δωμάτιο στην ιστορία της τον Αύγουστο (146,11 ευρώ) και τον Σεπτέμβριο (140,75 ευρώ), καταγράφοντας διψήφιες αυξήσεις σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2016.

Οι πληρότητες συρρικνώθηκαν κατά τις 6 από τις 7 ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση, όμως αμέσως ανέκαμψαν, από τις 26 Αυγούστου κι έπειτα.

Οι αναλυτές της STR σημειώνουν ότι οι επιδόσεις Αυγούστου των ξενοδοχείων ενισχύθηκαν ιδιαίτερα από το ESC Congress (26-30 Αυγούστου), το μεγαλύτερο συνέδριο καρδιαγγειακών παθήσεων στον κόσμο, το οποίο συγκεντρώνει 30.000 συνέδρους.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, τα ξενοδοχεία της Βαρκελώνη δέχονται ακυρώσεις κυρίως όσον αφορά τα ομαδικά ταξίδια 10 ή περισσότερων ατόμων, δήλωσε ο διευθυντής Ισπανίας και Πορτογαλίας της STR, Javier Serrano.

«Οι επιδόσεις των ξενοδοχείων της πόλης επιβραδύνθηκαν μετά την έναρξη της πολιτικής αστάθειας. Αυτό αναμένεται να έχει άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στα επίπεδα πληρότητας κατά την υπόλοιπη χρονιά, επηρεάζοντας πιθανόν και τα επίπεδα μέσης ημερίσιας τιμής δωματίου (ADR) τους επόμενους μήνες. Καθώς μπαίνουμε στο 2018, η αγορά θα περάσει από υψηλό βαθμό σύγκρισης σε σχέση με την εφετινή χρονιά, κατά την οποία καταγράφηκε αύξηση RevPAR 15,1%, μέχρι και τον Σεπτέμβριο», δήλωσε.

Διαβάστε επισης Ισπανικός τουρισμός: -22% οι αεροπορικές κρατήσεις στην Καταλονία τον Οκτώβριο

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο