H Wyndham αναζητά αγοραστή για τη Novasol

04-10-17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

O αμερικανικός όμιλος ξενοδοχείων Wyndham αναζητά αγοραστή για τον σπεσιαλίστα εξοχικών κατοικιών Novasol που δραστηριοποιείται στη γερμανική αγορά, καθώς βρίσκεται σε διαδικασία στρατηγικού διαχωρισμού από την ιδιοκτήτρια Wyndham.

Η Novasol έχει έδρα στη Δανία και είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών ενοικίασης εξοχικής κατοικίας στην Ευρώπη με 47.000 σπίτια σε 29 χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα, και 2 εκατ. επισκέπτες το 2016. Ήταν στην ιδιοκτησία της Wyndham από το 2002.

Ο όμιλος σχεδιάζει το διαχωρισμό του σε δύο επιμέρους εταιρίες, προκειμένου να ξεχωρίσει τις επιχειρήσεις ξενοδοχείων από τις εξοχικές κατοικίες.

Η Wyndham διαθέτει τα ξενοδοχειακά brand Dolce, Tryp, Days Inn, Super 8 και Ramada καθώς και τα ευρωπαϊκά brand εξοχικών κατοικιών Novasol, Landal Green Parks, Cottages.com και Hoseasons.

Οι 2 εταιρίες αναμένεται να εμφανισθούν ξεχωριστά στο Χρηματιστήριο κατά το πρώτο μισό του 2018 και, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Wyndham, Stephen P. Holmes, οι 2 εταιρίες θα μπορούν να αναπτυχθούν ταχύτερα ως ξεχωριστές επιχειρήσεις.

Η Novasol πρόσφατα αγόρασε την Wimdu καθώς και άλλα πόρταλ στην Ευρώπη που δραστηριοποιούνται στην ενοικίαση κατοικιών, ενώ αναπτύσσει νέες συνεργασίες στη Βαλτική και στην οροσειρά Χαρζ στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το fvw, δυνητικοί αγοραστές είναι χρηματοοικονομικοί επενδυτές ή τουρ οπερέιτορ όπως η Swiss Hotelplan Group που διαθέτει τους σπεσιαλίστες στην ενοικίασης εξοχικών κατοικιών Interhome και Interchalet. 

 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη