Αναβιώνει το ξενοδοχείο Κασταλία στην Αιδηψό ως πολυχώρος πολιτισμού και συνεδριακό κέντρο

16-09-17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020" με δικαιούχο τον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού το έργο εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του ξενοδοχείου Κασταλία. Το ξενοδοχείο "Κασταλία" ανεγέρθηκε το 1920. Λειτούργησε ως Κέντρο Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου. Σήμερα, το τεράστιο αυτό κτήριο ανήκει στον Δήμο και είναι παραδομένο στην φθορά του χρόνου,

Το βασικό αντικείμενο του έργου αφορά στην αξιοποίηση, ανακαίνιση και διατήρηση του παραδοσιακού κτιρίου "Κασταλία" καθώς και του περιβάλλοντος χώρου του με σκοπό να επαναλειτουργήσει το κτίριο ως Πολυχώρος Πολιτισμού και Συνεδριακό Κέντρο σύγχρονων προδιαγραφών. Η νέα χρήση μέσω στοχευμένων και επιλεγμένων επεμβάσεων δε θα αλλοιώσει τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του κτιρίου. Αντιθέτως η μορφολογία του κτιρίου καθώς και η δεσπόζουσα θέση του στον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό της περιοχής ευνοεί την παραπάνω χρήση. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται να εκτελεσθούν εργασίες που αφορούν στην ανακαίνιση του κτιρίου, λαμβάνοντας υπόψη την οριστική μελέτη του κτιρίου για την νέα χρήση του, με παρεμβάσεις για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και παρεμβάσεις για την ενεργειακή του αναβάθμιση. Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα από την αξιοποίηση του κτιρίου μέσα από την νέα του χρήση ως Συνεδριακό Κέντρο – Πολυχώρος Πολιτισμού αφορούν:

-Στην ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας μέσα από ένα κτίριο που η χρήση του θα αλληλοεπιδρά με τις ανάγκες των επισκεπτών.

-Στην τόνωση της ζήτησης τουριστικών υπηρεσιών και στην προσέλκυση υψηλού εισοδήματος τουριστών μέσω της δημιουργίας Συνεδριακού Κέντρου και Πολυχώρου Πολιτισμού υψηλών προδιαγραφών

-Στην ανάδειξη σε κύριο ορόσημο της ευρύτερης περιοχής λαμβάνοντας υπόψη τη δεσπόζουσα θέση του κτιρίου, το περιβάλλον χώρο του καθώς, τα ιδιαίτερα στοιχεία της αρχιτεκτονικής και την εναρμόνισή τους με το φυσικό περιβάλλον.

-Στην αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου, μετά την αισθητική και λειτουργική του ανάπλαση, για τη διεξαγωγή τοπικών δρώμενων (πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις, κ.ά.).

-Στην αναβάθμιση της περιοχής και στην προσέλκυση νέων δράσεων και επισκεπτών στην πόλη της Αιδηψού που θα συνεπικουρούν τον ήδη υφιστάμενο ιαματικό τουρισμό. Στο πλαίσιο της ωρίμανσης του κυρίως έργου (κατασκευαστικού) προβλέπονται η εκτέλεση προπαρασκευαστικών ενεργειών που θα περιλαμβάνουν τις αναγκαίες μελέτες ωρίμανσης του κυρίως έργου (π.χ. οι οριστικές μελέτες, διαδικασία αδειοδοτήσεων).

Τέλος συμπληρωματικά και στο πλαίσιο της αποτελεσματικής υλοποίησης της προτεινόμενης πράξης προβλέπεται η παροχή τεχνικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών του Δήμου για την αποτελεσματική οργάνωση και παρακολούθηση της υλοποίησης του συνόλου του έργου.

διαβάστε ακόμα

Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025
Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί
Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι
Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5