Creta Maris: Αειφόρα παραλία Costa Nostrum

08-09-17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου,  το Creta Maris Beach Resort στα πλαίσια εκδήλωσης για την πιστοποίηση – βράβευση  της παραλίας του (Καστρί/ Creta Maris) ως Αειφόρα Παραλία Costa Nostrum – Sustainable Beach, από το καινοτόμο πρωτόκολλο πιστοποίησης «Costa Nostrum – Sustainable Beaches», προχώρησε σε εθελοντικό καθαρισμό της ακτής

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίσημη τελετή έπαρσης της σημαίας Costa Nostrum – Sustainable Beaches και την παράδοση – παραλαβή του αντίστοιχου πιστοποιητικού , κατά την οποία η παραλία του της ξενοδοχειακής μονάδας Creta Maris Beach Resort πιστοποιήθηκε ως Αειφόρα Παραλία Costa Nostrum – Sustainable Beach. Η παραλία Καστρί/ Creta Maris έλαβε βαθμολογία 93/100, βαθμολογία εξαιρετικά υψηλή, η οποία σύμφωνα με το πρωτόκολλο πιστοποίησης αντιστοιχεί σε 3 ιππόκαμπους.

Με τη παρουσία τους στην εκδήλωση τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Θέμης Μουντράκης, η Λιμενάρχης Χερσονήσου Αθανασία Περυσινάκη, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χερσονήσου Μανώλης Κουκάκης, καθώς και ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Χερσονήσου Γεώργιος Μακρογιαννάκης.

Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

Σχετικά με το Costa Nostrum – Sustainable Beaches:

Το «Πρότυπο Πιστοποίησης για την Αειφόρο Διαχείριση και Ανάπτυξη των Παραλιών της Μεσογείου - Costa Nostrum Sustainable Beaches», είναι ένα πρότυπο και καινοτόμο πρωτόκολλο πιστοποίησης που μπορεί να διασφαλίσει με αντικειμενικό τρόπο την αειφόρο ανάπτυξη των παραλιών της Μεσογείου, προασπίζοντας πρωτίστως την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής περιμετρικά των πιστοποιημένων αειφόρων παραλιών Costa Nostrum- Sustainable Beaches και φυσικά εξασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή και ευμάρεια των πολιτών της περιοχής.

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ