Ξενοδοχεία: Εξελίξεις και παρασκήνιο στην αγορά της Αθήνας

07-09-17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Την ανάληψη του management του Αστέρα Βουλιαγμένης από τη FOUR SEASONS HOTELS and RESORTS είχε προαναγγείλει προ μηνών από τη στήλη ο έμπειρος τουριστικός παράγοντας, που αρθρογραφεί στο Tornos News. Σχολιάζοντας πλέον την είδηση ο παράγοντας σημειώνει:

Πράγματι, πολύ καλό deal για τον Αστέρα.

Ο πρίγκηπας Al Waleed Bin Talal,  μέλος της Βασιλικής Οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, ιδιοκτήτης του FOUR SEASONS CEORGE V στο Παρίσι και μετέχων  στο Αραβικό FUND που εξαγόρασε  τον ΑΣΤΕΡΑ, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη συμφωνία   για την ανάληψη του management από τη FOUR SEASONS,  σε συμφωνία με τον έτερο εκ των συνιδιοκτητών, τον  Τούρκο μεγιστάνα  και μεγαλοξενοδόχο, Ferit Sahenk, ιδιοκτήτη και operator μεταξύ άλλων και του μοναδικού εξάστερου στην Τουρκία, του D MARIS BAY και ιδιοκτήτη κατά 50% του ακινήτου του ATHENS HILTON.

Ο όμιλος DOGUS  του Ferit Sahenk, σχεδιάζει και άλλες μεγάλες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, γι αυτό και  αγόρασε ιδιόκτητα γραφεία, στην Αθήνα, το πρώην κτήριο της Καναδικής Πρεσβείας, απέναντι από το HILTON.

Από τις μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων πολυτελείας λείπει η RITZ CARLTON από την Ελληνική αγορά, όμως ψάχνει την κατάλληλη ευκαιρία για να έλθει, θέλει Αθήνα, αλλά μάλλον δύσκολο, εκτός και αν αποχωρήσει η HILTON, τον Απρίλιο που λήγει η σύμβαση.

Επόμενο μεγάλο deal, η αναπόφευκτη πώληση του LAGONISSI RESORT, λόγω υπέρογκου δανεισμού. Οι τράπεζες ασκούν ασφυκτική πίεση και αν δεν υπάρξει ρύθμιση ο κίνδυνος πλειστηριασμού, είναι μεγάλος.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google