33 χρόνια ξενοδοχεία Airotel: «Το σπίτι μακριά από το σπίτι σας»

20-08-17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

«Το σπίτι μακριά από το σπίτι σας», ήταν το όραμα φιλοξενίας του Στράτου Βασιλικού, όταν το 1984 ίδρυσε τον όμιλο ξενοδοχείων Airotel .

Η επιτυχημένη υλοποίηση της σκέψης του, ήταν η αρχή μίας διαρκούς θετικής εξέλιξης στα ελληνικά ξενοδοχειακά δρώμενα. Μετά τον πρόωρο θάνατό του το 2002, άξιος συνεχιστής αλλά και συν-δημιουργός  στο έργο του πατέρα του, ο Αλέξανδρος Βασιλικός  ανέλαβε σε νεαρότατη ηλικία τον όμιλο, με πρώτη μέριμνά του την καθολική ανακαίνιση των ξενοδοχείων. Έχοντας πάντα την πρόθεση να συμβάλλει στην ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού χώρου, ο δραστήριος Αλέξανδρος Βασιλικός είναι σήμερα Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του ΣΕΤΕ, του ΙΝΣΕΤΕ και είναι οικονομικός σύμβουλος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Η Airotel, η οποία θεωρείται σταθερά ένας από τους πιο επιτυχημένους ελληνικούς ξενοδοχειακούς ομίλους τα τελευταία 33 χρόνια, έχει στην ιδιοκτησία της και διαχειρίζεται έξι ξενοδοχεία: τρία στην Αθήνα, τα τετράστερα Stratos Vassilikos, Alexandros και Parthenon , δύο στην Πάτρα, το τεσσάρων αστέρων Achaia Beach  και το «πράσινο»  Patras Smart Hotel, καθώς και το τεσσάρων αστέρων Galaxy Hotel στην Καβάλα.

Στο σύνολό της, διαθέτει 545 δωμάτια και απασχολεί, περίπου, 300 άτομα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ξενοδοχειακών ειδικοτήτων. Η έμφαση στην άψογη φιλοξενία διαφαίνεται από δύο πολύ σημαντικά στοιχεία: το πολύ καλό προσωπικό και την προσεγμένη «σπιτική» κουζίνα.

Ιδιαίτερα στην Αθήνα, η οποία τα τελευταία χρόνια κατέκτησε μία από τις πρώτες θέσεις στη «λίστα επιθυμιών» των ξένων επισκεπτών, απαιτείται μια ώθηση στην εμπειρία της υποδοχής και φροντίδας των επισκεπτών από τα ξενοδοχεία πόλεως, όπως ακριβώς εκπροσωπείται από το τρίπτυχο Stratos Vassilikos, Alexandros και Parthenon.

Στις καινοτομίες του ομίλου συμπεριλαμβάνεται ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του οικολογικού Patras Smart, το οποίο όντας στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας, προσφέρεται κυρίως για επισκέψεις επαγγελματικής φύσεως, χωρίς ωστόσο να του λείπει η ζεστασιά της σπιτικής ατμόσφαιρας. Το μοντέρνο ξενοδοχείο εξοπλίστηκε με ηλιακούς θερμοσίφωνες, οικολογικούς υαλοπίνακες και θερμοπρόσοψη για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του κτιρίου, ενώ το γρασίδι στην ταράτσα του δίνει μια λυτρωτική αίσθηση της εξοχής στο αστικό τοπίο της Πάτρας. Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι το ξενοδοχείο διαθέτει τρία πλήρως λειτουργικά δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και 24ωρο μπαρ, το οποίο παρουσιάζει πλούσια ποικιλία ελληνικών γεύσεων και οίνων.

Σπάνια στοιχεία διαφορετικής φύσεως, παρουσιάζει το έτερο ξενοδοχείο του ομίλου στην Πάτρα, το Achaia Beach. Συνήθως, τα αξιοθέατα προηγούνται της ξενοδοχειακής ανέγερσης- κάτι που δεν συμβαίνει εδώ, στην ειδυλλιακή  αμμουδιά του Καστελόκαμπου. Η εντυπωσιακή γέφυρα του Ρίου –Αντίρριου, προστέθηκε ευχάριστα στην ούτως ή άλλως μοναδική θέα του ξενοδοχείου. Η εικόνα των 360 μοιρών που περιστοιχίζει τον επισκέπτη αναψυχής ή τα μέλη των επαγγελματικών συναντήσεων, συντίθεται από το μεγαλόπρεπο ξενοδοχειακό κτίριο, τη γραφική αλλά ταυτόχρονα κοσμοπολίτικη παραλία που είναι σπαρμένη με αρμυρίκια, το μεγαλειώδες μπλε του πατραϊκού κόλπου, τα ήρεμα βουνά και τη «βασίλισσα» γέφυρα, από την οποία δύσκολα αποτραβά κανείς το βλέμμα του καθώς αλλάζει χρώματα το δειλινό. Οι χώροι του ξενοδοχείου παραπέμπουν στο οικείο, λουσμένοι στο φυσικό ελληνικό φως, ενώ το φιλικό προσωπικό και οι σπιτικές ελληνικές γεύσεις της κουζίνας του, αποδίδουν πιστά την αέναη φιλοσοφία του ομίλου. 

Η συγκεκριμένη τοποθεσία, η οποία θεωρείται «σταυροδρόμι» από και προς πολλές περιοχές της Ελλάδας, μέσω του καινούριου δρόμου μπορεί εύκολα, μέσα σε δύο μόλις ώρες, να αποτελέσει προορισμό απόδρασης και από την Αθήνα. Ένα ακόμη θετικό γεγονός είναι η ευκαιρία που προσφέρει η περιοχή για κοντινές εξορμήσεις : είτε στην πόλη της Πάτρας για πρωινή βόλτα και ποικίλες αγορές, είτε στην όμορφη Ναύπακτο. Περνώντας τη γέφυρα του Ρίου-Αντίρριου κατά τη δύση του ηλίου, που είναι και η ωραιότερη ώρα για αυτή τη διαδρομή, το τοπίο αλλάζει : η Ναύπακτος με την πλούσια ιστορία, το επιβλητικό Κάστρο με τα πέντε τείχη, το καλοδιατηρημένο ενετικό λιμάνι και τα ζωντανά μαγαζιά της, ενδείκνυται είτε για μονοήμερη εκδρομή, είτε για μια «γεμάτη», ολιγόωρη επίσκεψη:  ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα και για  διάστημα δέκα ωρών, παρέχεται η δυνατότητα διέλευσης με το ίδιο εισιτήριο.

διαβάστε ακόμα

Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour
Δήμος Αγ.Νικολάου | Κοινή θέση με τους ξενοδόχους κατά των πλωτών αιολικών πάρκων
Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα
Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα
Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024