Αποφάσεις που αυξάνουν τη ρευστότητα σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

05-08-17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αποφάσεις για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που αυξάνουν τη ρευστότητά τους, έλαβαν το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Ηπείρου. 

Αναλυτικά, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αποδέσμευσε εγγυητική επιστολή της EFG Eurobank Ergasias Α.Ε., ποσού 4.676.320 ευρώ που αφορά στην εκταμίευση ως προκαταβολή, του συνόλου της εγκριθείσας επιχορήγησης, ποσού ύψους 4.251.200 ευρώ της επιχείρησης «ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.». Η εν λόγω εγγυητική επιστολή επιστρέφεται γιατί ο λόγος για τον οποίο είχε εκδοθεί έχει πλέον εκλείψει. Η επένδυση της επιχείρησης που είχε ενταχθεί στον Επενδυτικό Νόμο αφορούσε στον ολοκληρωμένης μορφής εκσυγχρονισμό ξενοδοχείου και στην μετατροπή του από ξενοδοχείο κατηγορίας 2 αστέρων σε ξενοδοχείο κατηγορίας 5 αστέρων, στη θέση Μπουζέικα, του Δήμου Κρανιδίου με συνολική ενισχυόμενη δαπάνη 10.628.000 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ενέκρινε την καταβολή ποσού ύψους 424.285,71 ευρώ στην εταιρεία «ΘΑΣΟΤΕΛ» ως πρώτη δόση της εγκριθείσας επιχορήγησης (1/7 με την υποβολή αιτήματος ελέγχου για την πιστοποίηση της υλοποίησης του 50% του επενδυτικού σχεδίου) των 2.970.000 ευρώ δηλαδή ποσοστό 55% του συνολικού ενισχυόμενου κόστους των 5.400.000 ευρώ. Η εταιρεία «ΘΑΣΟΤΕΛ» έχει υπαχθεί στον Επενδυτικό Νόμο για την ενίσχυση επένδυσης με το κίνητρο της επιχορήγησης, που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας κλασικού τύπου 4 αστέρων, δυναμικότητας 45 δωματίων – 90 κλινών, στη θέση ΠΑΧΥΣ του οικισμού ΡΑΧΩΝΙΟΥ στη Θάσο.

Το  υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ενέκρινε την καταβολή της α’ δόσης που ισούται στο 1/7 της επιχορήγησης της επένδυσης στην εταιρεία  «ΣΗΜΕΙΟ Α.Ε», ποσού 217.225,30 ευρώ  μετά την υλοποίηση του 50% της σχετικής επένδυσης. Η επένδυση αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου κλασσικού τύπου 3 αστέρων δυναμικότητας 24 δωματίων 71 κλινών (τροποποίηση) ξενοδοχειακής μονάδας, κατηγορίας 4 αστέρων, 42 κλινών στην θέση «ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΣΙΜΟΥ» στο Δήμο Ελαφονήσου επιχορηγούμενης δαπάνης 2.534.295,17 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ενέκρινε την αποδέσμευση της εγγυητικής επιστολής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ποσού 1.000.000 ευρώ  από την εταιρεία «Π. ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» που αφορά στην εκταμίευση τμήματος προκαταβολής της αρχικά εγκριθείσας επιχορήγησης, γιατί ο λόγος για τον οποίο είχε εκδοθεί έχει πλέον εκλείψει. Η επένδυση της επιχείρησης αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας 4 αστέρων δυναμικότητας 18 διαμερισμάτων / 53 κλινών στη θέση Νομιά Μονεμβάσιας συνολικής ενισχυόμενης δαπάνης 3.512.570 ευρώ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου  ενέκρινε  τη καταβολή, ποσού 80.227,15 ευρώ στην επιχείρηση «Κ. ΑΡΑΠΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε», ως μέρος (1/7) της συνολικής προβλεπόμενης επιχορήγησης, από την υπαγωγή επένδυσης της στον Επενδυτικό Νόμο με ενισχυόμενη δαπάνη 1.123.180 ευρώ και επιχορήγησης 561.590 ευρώ.  Η επένδυση αναφέρεται σε ίδρυση ξενοδοχείου τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 3 αστέρων, δυναμικότητας 21 κλινών, στον Οικισμό Χαριά του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αποφάσισε να ορίσει ως νέα προθεσμία ολοκλήρωσης επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας "ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΛΟΚΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε." για λόγους ανωτέρας βίας την 31-03-2019.  Η επένδυση της εταιρείας αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου κλασσικού τύπου 4 αστέρων, στο Δημοτικού Διαμερίσματος Αμφιθέας του Δήμου Ιωαννιτών συνολικού ενισχυόμενου κόστους 1.789.000 ευρώ.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες