Διαγωνισμός για τη μίσθωση του π.ξενοδοχείου La Mirage στην Ομόνοια

19-07-17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Νέο πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωση του κτιρίου στην Ομόνοια, που στέγαζε στο παρελθόν το ξενοδοχείο La Mirage, προκήρυξε η Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ). Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 11 Αυγούστου 2017, σε μία φάση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΥΠ.ΕΘ.Α./YΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.

Η διάρκεια μίσθωσης ορίζεται στα 40 χρόνια. Η τιμή εκκίνησης για το ετήσιο μίσθωμα καθορίστηκε στα 336.000 ευρώ (ή 28.000 ευρώ μηνιαίως). Το ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 9.392 τ.μ., αντικειμενικής αξίας 6,24 εκατ. ευρώ και αποτελείται από: το πρώην ξενοδοχείο «LA MIRAGE» με ισόγειο, υπόγεια, οκτώ τυπικούς ορόφους και το δώμα με επιπλέον βοηθητικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, το κατάστημα του ισογείου ορόφου με πρόσοψη επί της οδού Κοτοπούλη αρ. 3. και το κατάστημα του ισογείου ορόφου συνεχόμενο του ανωτέρω και στο βάθος αυτού, με είσοδο/έξοδο επί της στοάς του κτιρίου.

Ο μισθωτής οφείλει να προχωρήσει στην ανακατασκευή του κτιρίου, με ελάχιστο ύψος επενδύσεων τα 5 εκατ. ευρώ.  Για το πρώτο έτος της σύμβασης ο μισθωτής δεν θα καταβάλει μίσθωμα, λόγω του ότι θα υποβάλει προς την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία και τυχόν άλλες αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες σχετικές αιτήσεις για έκδοση και χορήγηση Οικοδομικής Αδείας ή Οικοδομικών Αδειών και θα αναμένει τη χορήγηση σε αυτόν της απαραίτητης Οικοδομικής Αδείας ή απαραιτήτων Οικοδομικών Αδειών αλλά και λόγω των ουσιωδών δαπανών που απαιτούνται για την ανακατασκευή του μισθίου.

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων