Costa Navarino/ WWF Ελλάς: Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή

04-07-17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η Costa Navarino, ο πρότυπος αειφόρος προορισμός στη Μεσόγειο, και το WWF Ελλάς, ξεκινούν τη συνεργασία τους με μια πρωτότυπη έκθεση που συνδέει το περιβάλλον με τη διατροφή. 

Παιδιά και γονείς που θα διαμένουν στην Costa Navarino το διάστημα 20-23 Ιουλίου θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να στραφούν σε πιο υγιεινές και φιλικές προς το περιβάλλον διατροφικές επιλογές.

Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να περιηγηθούν στα 6 βιωματικά εργαστήρια της έκθεσης και να ενημερωθούν για το πώς ότι επιλέγουμε να καταναλώσουμε έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μας και στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, θα μάθουν πως η συμπερίληψη άφθονων φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή μας διατροφή, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, επεξεργασμένων προϊόντων και τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, θωρακίζουν τον οργανισμό μας και ταυτόχρονα περιορίζουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η έκθεση θα στεγαστεί στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου House of Events και θα είναι ανοιχτή στους επισκέπτες από τις 10:00 έως τη 13:00 και από τις 17:00 έως τις 22:00.

Η Costa Navarino πιστεύει και επενδύει σταθερά στη σύνδεση τουρισμού και αγροτικής ανάπτυξης. Με στόχο την προβολή της γαστρονομικής μας κληρονομιάς στους επισκέπτες, και την ενημέρωση των παιδιών για τη σωστή διατροφή και τα οφέλη της, διοργανώνει βιωματικές δραστηριότητες και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που στηρίζουν και αποτελούν πρότυπο για την τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, διατηρεί τους δικούς της βιολογικούς  ελαιώνες, αμπελώνες, λαχανόκηπους και βοτανόκηπους που αναγεννούν τοπικές ποικιλίες, και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να έρθουν σε επαφή με τη φύση και την αγροτική παραγωγή

Παράλληλα, έχει δημιουργήσει τη σειρά αγροτικών προϊόντων Navarino Icons που παρασκευάζονται σε συνεργασία με μικρούς και μεσαίους τοπικούς παραγωγούς και εξάγονται σε όλον τον κόσμο προωθώντας τη μεσσηνιακή γαστρονομία. 

Ταυτόχρονα το Ίδρυμα Καπεταν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σχεδιάζει, διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούν στην έρευνα για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία, την εκπαίδευση τοπικών αγροτών, τη δημιουργία πρότυπων καλλιεργειών, καθώς και την προβολή της Μεσσηνιακής γαστρονομίας.

Η συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας της Costa Navarino για την ευαισθητοποίηση του κοινού, και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ενημέρωσης για τα οφέλη της βιώσιμης διατροφής. Πρόκειται για μια συνεργασία που αναμένεται να αποτελέσει την αρχή για πολλές ακόμα τέτοιες πρωτοβουλίες.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ