Ο γηραιότερος υπάλληλος της Marriott είναι 79 ετών και συνεχίζει να φτιάχνει ομελέτες!

09-06-17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Εβδομήντα εννέα ετών είναι ο γηραιότερος υπάλληλος της Marriott, ο οποίος συνεχίζει να ετοιμάζει γεύματα σε ξενοδοχεία του ομίλου εδώ και 60 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο που αποκαλούν τον κ. Cecil Exum, όπως ονομάζεται, ως τη ζωντανή ιστορία της Marriott.

Όταν ήταν 19 ετών, ο κ. Exum άφησε πίσω του μια φάρμα στη Βόρεια Καρολίνα για να εργασθεί ως σερβιτόρος στη μπυραρία Hot Shoppes της οικογένειας Marriott στην Ουάσιγκτον.

Την επομενη χρονιά, όταν η οικογένεια άνοιξε το πρώτο της ξενοδοχείο, Twin Bridges Motor Hotel στο Άρλινγκτον, ο κ. Exum εργάσθηκε στην κουζίνα του πλένοντας πιάτα και ήταν από τους πρώτους υπαλλήλους του. Τότε αμοιβόταν 75 σεντ την ώρα και 30 δολάρια την εβδομάδα.

Στη συνέχεια έφτιαχνε ομελέτες στο Crystal Gateway Marriott όπου και παραμένει τα τελευταία 24 χρόνια, βλέποντας από κοντά την εξέλιξη της οικογενειακής επιχείρησης σε μια τεράστια αλυσίδα ξενοδοχείων με ετήσια έσοδα 17 δισ. δολαρίων.

Ο κ. Cecil έχει γίνει μύθος για τους επισκέπτες μας, αναφέρει ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού του ξενοδοχείου, γι αυτό και τον έχει προτείνει για το βραβείο Marriott Award of Excellence.

Ο προηγούμενος γηραιότερος υπάλληλος στη Marriott συνταξιοδοτήθηκε πριν από λίγα χρόνια, στην ηλικία των 85 ετών και ήταν ο πρόεδρος του ομίλου, J.W. “Bill” Marriott Jr. ο οποίος παρέμεινε αδιάλειπτα στη θέση του από το 1956.

Ο κ. Exum παραμένει στο ξενοδοχείο γιατί του αρέσει η δουλειά του αλλά και επειδή απολαμβάνει οφέλη. Είναι σε πρόγραμμα συνταξιοδότησης και μπορεί να παίρνει άδεια χωρίς περιορισμούς. Μάλιστα, στον όμιλο όλοι αναφέρουν ότι μέχρι τα 61 του χρόνια ποτέ δεν ζήτησε άδεια ασθενείας. Ο μύθος της Marriott συνεχίζει και φτιάχνει καθημερινά ομελέτες, για τις οποίες "τρελλαίνονται" οι πελάτες του ξενοδοχείου...

διαβάστε ακόμα

Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία