Πέντε γνωστά ξενοδοχεία πλειστηριάζει η Eurobank- Διάψευση από Κυπριώτη

01-06-17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στην πώληση -μέσω πλειστηριασμού- πέντε γνωστών ξενοδοχείων προχωρά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Eurobank, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αναστασίας Παπαϊωάννου στο euro2day.gr. Διαβάστε το ρεπορτάζ...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, πρόκειται για το ξενοδοχείο «Όλυμπος Νάουσα» που βρίσκεται στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, το συγκρότημα Ilios στην Αθηνών-Σουνίου λίγο μετά την Αγία Μαρίνα, το Preveza Beach στην ομώνυμη περιοχή, το Kipriotis Resort (σημείωση Tornos News: ο όμιλος διέψευσε ανάλογη πληροφορία της Real News- η σχετική επιστολή φιλοξενείται παρεμβατικά πιο κάτω στην αναφορά του ρεπορτάζ στον όμιλο Κυπριώτη) και το Lakitira Hotel στην Κω.

Κάθε ένα από τα παραπάνω ξενοδοχεία διαθέτει το δικό του ποιοτικό χαρακτηριστικό -πρόσβαση σε παραλία, συνεδριακοί χώροι κ.ά.-, γεγονός που δρα ενισχυτικά στο ενδιαφέρον των επενδυτών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για ξενοδοχεία τα οποία βρέθηκαν στο χαρτοφυλάκιο της Eurobank κατόπιν της αδυναμίας των ιδιοκτητών τους να αντεπεξέλθουν στις δανειακές και όχι μόνο υποχρεώσεις.

Θρυλικό ξενοδοχείο

Το θρυλικό για τους Θεσσαλονικείς, και όχι μόνο, «Όλυμπος Νάουσα» µε θέα τον Θερµαϊκό αναζητεί αγοραστή και το τίμημα εκτιμάται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στα 5,5 εκατ. ευρώ.Το ξενοδοχείο αποτελούσε παλαιότερα σήμα κατατεθέν για την παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης και στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα είναι ότι διαθέτει άδεια για την προσθήκη δύο ακόµη ορόφων, όπου µπορούν να κατασκευαστούν και αυτοτελείς κατοικίες. Για περισσότερα από 60 χρόνια το ομώνυμο εστιατόριο «Ολυµπος-Νάουσα» του ξενοδοχείου ήταν το ορόσηµο της γαστρονοµίας στην πόλη, µε τη φήµη του να ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και να βρίσκει τη θέση του στη λίστα µε τα καλύτερα εστιατόρια του κόσµου. Το εστιατόριο έκλεισε το 1994 και από τότε το κτίριο παραµένει εγκαταλελειµµένο. Απόπειρες για την πώλησή του έχουν γίνει και στο παρελθόν, καμία ωστόσο δεν είχε αίσιο τέλος.

Με 260 δωµάτια και 4 σουίτες

Κλειστό για φέτος θα παραµείνει ένα από τα πιο δηµοφιλή ξενοδοχεία της Ηπείρου, το Preveza Beach. Το «Preveza Beach» πέρασε στον έλεγχο της Eurobank το 2008, λόγω χρεών από τον ιδιοκτήτη του, µε την τράπεζα τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται σε συνεχή διαδικασία διαπραγµατεύσεων µε ενδιαφερόµενους επενδυτές -τόσο Ελληνες όσο και από το εξωτερικό- για την πώληση της µονάδας, χωρίς να υπάρχει θετική έκβαση.

Το ξενοδοχειακό συγκρότηµα χτίστηκε το 1968 και βρίσκεται στην παραλία της Καστροσυκιάς, µια από τις ωραιότερες αµµώδεις παραλίες του Ιονίου πελάγους. Πρόκειται για µία µονάδα που περιλαµβάνει συνολικά 260 δωµάτια και 4 σουίτες.

ILIOS: Ενα «χωριό» µε τουριστικές κατοικίες

Πωλητήριο και στο ηµιτελές ξενοδοχειακό συγκρότηµα «Ilios» θα βάλει το αµέσως προσεχές διάστηµα η Eurobank. Η µονάδα, που βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, λίγο µετά την Αγία Μαρίνα, αναπτύσσεται σε µία παραθαλάσσια έκταση 65 στρεµµάτων και απαρτίζεται από τρία τµήµατα: το κυρίως ξενοδοχείο, ένα «χωριό» µε τουριστικές κατοικίες, αλλά και διάσπαρτα bungalows στο παραλιακό µέτωπο του τουριστικού συγκροτήµατος.

Η συνολική δυναµικότητα του πολυτελούς θερέτρου ανέρχεται στα 400 δωµάτια, έχει πέντε πισίνες, εστιατόρια, συνεδριακό κέντρο, γήπεδα τένις και µπάσκετ, καθώς και 20 εµπορικά καταστήµατα.

Συνεδριακό κέντρο 7.500 θέσεων

Στην τελική ευθεία για την εύρεση επενδυτή βρίσκεται η Eurobank και για τον ξενοδοχειακό όµιλο του Γ. Κυπριώτη, µε τις συνολικές οφειλές του σε τράπεζες, ∆ηµόσιο και ασφαλιστικά ταµεία να εκτιµάται ότι προσεγγίζουν τα 150 εκατ. ευρώ.

Το συγκρότηµα «Kipriotis Resort Complex» λειτουργεί στην Κω πέντε πολυτελείς ξενοδοχειακές µονάδες, καθώς επίσης και ένα από τα µεγαλύτερα αυτόνοµα συνεδριακά κέντρα της χώρας, αφού συνολικά οι συνεδριακοί χώροι µέσα στο συγκρότηµα µπορούν να φιλοξενήσουν 7.500 άτοµα.

--------------------------

Σημείωση Tornos News

Διάψευση από τον Όμιλο Κυπριώτη

Επειδή ανάλογες πληροφορίες για τον ξενοδοχειακό όμιλο Κυπριώτη δημοσίευσε και η εφημερίδα Real News, ο όμιλος έστειλε επιστολή στην εφημερίδα με την οποία διαψεύδει ως αναληθή και ανακριβή τα στοιχεία που αναφέρονται για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, για τα οικονομικά δεδομένα, για τις  προοπτικές αλλά και για την βιωσιμότητα του ομίλου. Ο όμιλος Κυπριώτη ζήτησε από την εφημερίδα να διασταυρώσει τις πληροφορίες της από το αρμόδιο τμήμα της τράπεζας, που επικαλείται ως πηγή πληροφόρησης, και να ανασκευάσει το δημοσίευμα.

Αναλυτικά η επιστολή προς την Real News:

"Η δημοσίευση στην οποία προέβη η εφημερίδα REAL NEWS στο φύλλο 445/28.5.2017 στις σελίδες του REAL ΜΟΝΕΥ, καθ’ ό μέρος αφορά στον όμιλο ιδιοκτησίας μας με την επωνυμία «KYPRIOTIS RESORT COMPLEX”, τον οποίο εμπλέκει τεχνηέντως με τις γενικές παραδοχές και διαπιστώσεις του άρθρου για τον ξενοδοχειακό κλάδο, τυγχάνει απόλυτα μη ορθή, αναληθής και ανακριβής στο σύνολό της και ιδία σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, με τα οικονομικά δεδομένα, με τις προοπτικές αλλά και την βιωσιμότητα του ομίλου μας κ.λ.π. 

Επειδή το ως άνω όλως ανακριβές δημοσίευμα πλήττει τον όμιλο ιδιοκτησίας μας και δη πολλαπλώς, έχουμε ήδη προβεί στην διάψευσή του και έχουμε αιτηθεί να ανασκευασθεί επιφυλλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας".

--------------------------------------

 Αµεσα προς πώληση

Στο σφυρί πρόκειται να βγουν άµεσα από τη Eurobank και τα τρία ξενοδοχεία του οµίλου Lakitira. Πρόκειται για το «Lakitira Resort and Village», που συνδυάζει ένα θέρετρο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής µε διώροφες κατοικίες, το πεντάστερο boutique ξενοδοχείο του oµίλου, το «Lakitira Suites», και το πολυτελές «Helona Resort».

Ολες οι µονάδες Lakitira βρίσκονται στην Κω, σε απόσταση περίπου 30 χιλιοµέτρων από το κέντρο της πόλης.

Aναδημοσίευση από euro2day.gr

 

 


διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»