Από τα μαστίγια της φυλακής, στις χειροπέδες της ελευθερίας

07-04-17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σκωτία, 1820. Ποιος θα φανταζόταν τότε ότι το 1989, ένα από τα πιο σκληρά σωφρονιστικά ιδρύματα του 19ου αιώνα, η φυλακή του Ινβεραρέι, όχι μόνο θα γινόταν τουριστική ατραξιόν για περισσότερους από 90.000 επισκέπτες το χρόνο, αλλά και θα αναβίωνε τις ποινές του τότε, υποβάλλοντας τους «εθελοντές εγκληματίες» σε μια ποικιλία από παράξενες τιμωρίες: δημόσιο μαστίγωμα, καυτηριασμούς με πυρωμένα σίδερα , βασανισμό με βίδες, απομόνωση σε βαθιά μπουντρούμια και άλλες εφαρμογές της τότε δικαιοσύνης.  

Κι όλα αυτά με την ανακουφιστική βεβαιότητα ότι φυσικά δεν είναι αληθινά. Πρόκειται για μια πιστή αναπαράσταση της πορείας από τη δίκη έως και τη ζωή  στη φυλακή, πλαισιωμένη από  δεκαπέντε τουλάχιστον άτομα που ανήκουν στο σύγχρονο προσωπικό της , -δικαστές, δεσμοφύλακες, "βασανιστές" οι οποίοι υποδέχονται τους ...κατάδικους με την αυθεντική ενδυμασία αλλά και το γνήσιο ύφος του παρελθόντος, προβιβάζοντας την εμπειρία του σχεδόν μεσαιωνικού δεσμώτη σε κάτι παραπάνω από διαδραστική...!  

Φαίνεται να είναι μια ιδιόμορφη, εναλλακτική πρόταση για τους λάτρεις των malt whiskies και της εκπληκτικής σκωτσέζικης φύσης, που όμως αποφέρει πάνω από 2.000.000 ευρώ το χρόνο, ικανοποιώντας τα πιο παράξενα «ταξιδιωτικά» γούστα ..! Αναφέρεται ότι η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά άνω των επτά ετών, τα οποία και εξαγοράζουν την «ποινή» τους με λιγότερο από 9 ευρώ, ενώ η είσοδος για τα κατοικίδια ζώα, είναι ελεύθερη…

διαβάστε ακόμα

Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα
Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα
Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024
Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας
Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας