Kέρκυρα: Σφραγίστηκε το ξενοδοχείο ΣΑΝΤΥ

20-03-17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η αντιδικία ιδιοκτήτριας και ενοικιάστριας εταιρείας στο ξενοδοχείο του Αη Γιώργη Αργυράδων οδήγησε σε λουκέτο, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, που ζητά παρέμβαση Περιφερειακού & Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας:

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου μετά από εκτέλεση δικαστικής απόφασης σφραγίστηκε το ξενοδοχείο ΣΑΝΤΥ στον Αη Γιώργη Αργυράδων. Στο ξενοδοχείο εργάζονται πάνω από 130 εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν περιέλθει μετά τα γεγονότα αυτά, σε κατάσταση αβεβαιότητας και έντονης ανησυχίας για το εργασιακό τους μέλλον, την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, την καταβολή των οφειλομένων σε αυτούς αποδοχών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της αντιδικίας της ιδιοκτήτριας με την ενοικιάστρια εταιρεία. Οι συγκρούσεις και οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους για την επίτευξη του στόχου μεγιστοποίησης της κερδοφορίας τους οδηγεί στο σφράγισμα της επιχείρησης και τους εργαζόμενους στην αβεβαιότητα και ενδεχομένως στην ανεργία.

Αυτοί που σήμερα διαγκωνίζονται για τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα δεν είναι ούτε οι χιλιάδες ευρωπαίοι εργαζόμενοι  οι οποίοι έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους στο ξενοδοχείο έχοντας προπληρώσει, ούτε βέβαια οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου όπου με τον κόπο και τον ιδρώτα τους προσφέρουν υπηρεσίες και παράγουν το σύνολο του παραγόμενου εισοδήματος απ την συγκεκριμένη τουριστική επιχείρηση.

Υπεύθυνοι για αυτή την εξέλιξη είναι αυτοί που μαζεύουν τα κέρδη τόσο απ τους τουρίστες όσο και απ την εκμετάλλευση της υπεραξίας της εργατικής δύναμης χωρίς να κοπιάσουν. Με ευθύνη αυτών που συγκρούονται για τα κέρδη τους βρίσκονται σήμερα στον αέρα τόσο οι προγραμματισμένες διακοπές των πελατών όσο και οι προγραμματισμένες δουλειές των εργαζομένων. Αυτονόητο είναι δε ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της λειτουργίας ενός χρεοκοπημένου, κοινωνικά άδικου και απάνθρωπου κυρίαρχου οικονομικοπολιτικού συστήματος που επιτρέπει και ευνοεί τέτοιου είδους εξελίξεις.

Απαιτούμε τόσο απ την ιδιοκτήτρια  όσο και απ την ενοικιάστρια εταιρεία να βγάλουν έξω απ την αντιδικία τους την λειτουργία του ξενοδοχείου. Καλούμε εδώ και τώρα το ΣΕΠΕ , τα υπουργεία Εργασίας, Τουρισμού και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να παρέμβουν τώρα (ακόμη κι αν χρειαστεί νομοθετικά) ώστε ανεξάρτητα απ την εξέλιξη της αντιδικίας ανάμεσα στην ιδιοκτήτρια και την εκμεταλλεύτρια εταιρεία να λειτουργήσει ανεμπόδιστα το ξενοδοχείο, να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και να καταβληθούν οι οφειλόμενες σ αυτούς αποδοχές.

Προς ενίσχυση του αιτήματος αυτού ζητάμε από το περιφερειακό , το δημοτικό συμβούλιο και τους φορείς να πάρουν θέση και να παρέμβουν. Προειδοποιούμε ότι αν δεν βρεθεί άμεσα λύση για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του ξενοδοχείου με την πλήρη κάλυψη όλων των εργαζομένων θα αναλάβουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες που δεν θα περιορίζονται στα γεωγραφικά όρια της Λίνιας.

Πηγή: corfupress.com

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός