Υπ.Πολιτισμού: Όχι στη χρήση ως ξενοδοχείου του π.Ξενία Άρτας

26-01-17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Μετά την απόρριψη αιτήματος για τη δημιουργία ξενοδοχείου 4 αστέρων στο Νέο Φάληρο, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου απέρριψε και νέο αίτημα για τη λειτουργία ξενοδοχείου στην Άρτα.

Συγκεκριμένα, η υπουργός δεν ενέκρινε αίτημα του Δήμου Αρταίων για τη χρήση ως ξενοδοχείου του πρώην ξενοδοχείου Ξενία στο Κάστρο της Άρτας. Ως σκεπτικό αναφέρεται ότι η λειτουργία ιδιωτικής ξενοδοχειακής εγκατάστασης μέσα στο χώρο του κάστρου αντιβαίνει στο δημόσιο χαρακτήρα του αρχαιολογικού χώρου και δεν συνάδει με τον ιστορικό – πολιτιστικό χαρακτήρα του μνημείου. Ομοίως, δεν ενέκρινε το αίτημα του Δήμου Αρταίων για την παραχώρηση της πρόσβασης στο χώρο του ξενοδοχείου «Ξενία».

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός δεν είχε εγκρίνει πρόσφατα και αρχιτεκτονική μελέτη ανέγερσης νέου κτηρίου ξενοδοχείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της εταιρείας ΜΑΣΤΕΡ Αναπτυξιακή Α.Ε., επί της Λεωφόρου Ομηρίδου Σκυλίτση 62 και των οδών Δεληγιώργη 3, Αθανασίου Διάκου 5-7 και Μπιζανίου 25-27, στο άμεσο περιβάλλον χαρακτηρισμένου από το Υπουργείο Πολιτισμού κτηρίου ως έργου τέχνης στη συμβολή των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Δεληγιώργη 1 στο Ν. Φάληρο. Το σκεπτικό για την απόρριψη της μελέτης είναι ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό το όμορο νεώτερο μνημείο, χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης, προκαλώντας άμεση βλάβη σε αυτό

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη