Καλή χρονιά το 2016 για τα ξενοδοχεία Μ.Βρετανία και King George

21-12-16 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα επίπεδα του 2007, που ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές για τον τουρισμό της Αθήνας, θα κλείσει το 2016 για τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία και King George. Η εκτίμηση στελεχών τηε ιδιοκτήτριας εταιρείας Λάμψα είναι ότι ο τζίρος των δυο ξενοδοχείων θα φτάσει τα επίπεδα των 43 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων θα διαμορφωθούν στα 9 εκατ. ευρώ.

Οι τζίροι, ωστόσο, στα τμήματα εστίασης και εκδηλώσεων συνεχίζουν να υστερούν σε σχέση με τα προ δεκαετίας επίπεδα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που έχει περιοιρίσει τις δραστηριότητες αυτές.

Αξιοσημείωτο ότι το Μουσείο της Ακρόπολης έχει προσδώσει οφέλη στα ξενοδοχεία πολυτελείας της Αθήνας, καθώς υπολογίζεται ότι έχει αυξήσει κατά μια τουλάχιστον διανυκτέρευση τη διαμονή των τουριστών.

Για το 2017 υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα συνεχισθεί η ανοδική πορεία αφίξεων στην Αθήνα, όμως, μεσοπρόθεσμες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν λόγω της ρευστής κατάστασης εντός και εκτός Ελλάδος, που μπορεί να επηρεάσει τις αφίξεις. Επίσης, η μείωση των προσεγγίσεων κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στις διανυκτερεύσεις, ενώ αστάθμητος παράγοντας παραμένει και η ταξιδιωρική συμπεριφορά των Αμερικανών στους ευρωπαϊκούς προορισμούς την επόμενη χρονιά.

Ως προς τα αποτελέσματα του ξενοδοχείου Sheraton Rhodes Resort, στο οποίο η Λάμψα μετέχει με 50%, τα εφετινά αποτελέσμστα θα κινηθούν στα επίπεδα του 2015. Προσδοκίες υπάρχουν από την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Ρόδου από τη Fraport και τη δυναμική για προσέλκυση περισσότερων πτήσεων στο σμαραγδένιο νησί, που θα συμβάλει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

 

διαβάστε ακόμα

Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού
Δήμος Χανίων: Διαγωνισμός για παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών
Μάιος, μήνας εκδηλώσεων για την Κατερίνη
Kronion Trail race στο Λασίθι Κρήτης
Φεστιβάλ Θεματικού Εναλλακτικού Τουρισμού στα Χανιά
Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη