Costa Navarino: Συγκομιδή ελιάς με αυθεντικές εμπειρίες τοπικής γαστρονομίας

27-10-16 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Aυθεντικές εμπειρίες στην πλούσια γαστρονομία της περιοχής έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι επισκέπτες της Costa Navarino αυτήν την εποχή. Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν:

- στη συγκομιδή της ελιάς με τον παραδοσιακό τρόπο, που αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής των Μεσσηνίων εδώ και αιώνες. Η εμπειρία ολοκληρώνεται ιδανικά με ένα γεύμα σε ένα από τα εστιατόρια της Costa Navarino, παρασκευασμένο με φρέσκα και αγνά υλικά, όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο των Navarino Icons από τους ελαιώνες  της περιοχής.

- στη γευσιγνωσία ελαιολάδου και μύηση από τους ειδικούς στις διάφορες ποικιλίες και στις ευεργετικές ιδιότητες του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου της Μεσσηνίας - το γνωστό από τον Όμηρο και ως «χρυσό υγρό» - που θεωρείται από τους γνώστες και λάτρεις του καλού φαγητού ως το καλύτερο παγκοσμίως.

- ή ένα μάθημα παραδοσιακής Μεσσηνιακής μαγειρικής από γυναίκες της περιοχής, που ολοκληρώνεται με ένα πλήρες γεύμα.  Οι επισκέπτες συμμετέχουν στην προετοιμασία του γεύματος χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά και τοπικές συνταγές της Πελοποννήσου, που έχουν περάσει από γενεά σε γενεά. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία βαθύτερης γνωριμίας με την περιοχή της Μεσσηνίας, τα γαστρονομικά της έθιμα και κατ’ επέκταση, τον πολιτισμό της.

Επισημαίνεται ότι το συγκρότημα προωθεί τα προϊόντα Navarino Icons, εμπνευσμένα από τις πλούσιες παραδόσεις και την ιστορία της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, που παράγονται από τοπικούς παραγωγούς με ποιοτικά και δημιουργικά κριτήρια και με μεθόδους παραγωγής πιστοποιημένες από την TUV Nord με  ISO 22000:2005. Στόχος είναι, μέσω αυτών των προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας, να έρθει σε επαφή το κοινό με τη φυσική ομορφιά της Μεσσηνίας και την  κληρονομιά των τοπικών παραδόσεων. Για τα προϊόντα χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες από τα κτήματα, τους ελαιώνες και τους λαχανόκηπους της Costa Navarino

 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές