Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Μήτσης

28-08-16 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ο μεγαλύτερος Έλληνας ξενοδόχος, με πάνω από 20 ιδιόκτητα ξενοδοχεία σε Κω, Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα, Καμένα Βούρλα, Ήπειρο και Αθήνα, Κώστας Μήτσης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το πρωί της Κυριακής.

Ο Κώστας Μήτσης, γνωστός στο ευρύτερο κοινό και από την ενασχόλησή του με τον Τύπο, έχοντας την ιδιοκτησία του Αδέσμευτου Τύπου και της Βραδυνής, γεννήθηκε στο Κρυονέρι Πωγωνίου στα Ιωάννινα. Σε ηλικία 10 ετών, κατά την περίοδο του εμφυλίου, ήρθε στην Αθήνα, ξεκινώντας να εργάζεται ως πωλητής ενδυμάτων, στη συνέχεια δημιούργησε πλεκτήριο στο Γαλάτσι και αργότερα εισήλθε στον ξενοδοχειακό χώρο, με την Mitsis Hotels, επενδύοντας σταθερά σε νέες μονάδες, καθώς και με δραστηριότητες στις κατασκευές και στην οινοποιία.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται κυρίως στα μεγάλα τουριστικά νησιά της Κω, Ρόδου, Κρήτης, Στην Αθήνα εισήλθε με την αγορά του Sofitel στο αεροδρόμιο και στην Ήπειρο (Ιωάννινα) με το GRAND SERAI CONGRESS & SPA.

Ανοίγοντας την ιστοσελίδα της Mitsis Hotels, o ίδιος καλωσόριζε τον επισκέπτη με τα ακόλουθα λόγια:

"Σας καλωσορίζω στα Mitsis Hotels, τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

Για περισσότερα από 40 χρόνια τα ξενοδοχεία MITSIS βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας υψηλού επιπέδου, δίνοντας έμφαση σε όσα κάνουν την επίσκεψη σας στην Ελλάδα, εμπειρία μοναδική. Mε το ίδιο πάθος και το ίδιο μεράκι, με πείρα και επαγγελματισμό, στα Mitsis Hotels προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μία ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής, χαράσσοντας μία αδιάλειπτα λαμπρή πορεία στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού. Σε πόλεις με ιστορία, σε νησιά γεμάτα φως, σε θέρετρα εξαιρετικής ομορφιάς σας προσκαλώ να γνωρίσετε, να γευτείτε, να νιώσετε και να ζήσετε την εμπειρία μιας αξέχαστης διαμονής που στα Mitsis Hotels μπορούμε με γνώση και ευθύνη να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας.

Κωνσταντίνος Μήτσης"

Η ταφή του θα γίνει στο νεκροταφείο του χωριού του, όπως ήταν η επιθυμία του.

Στην ιστοσελίδα υπάρχει και μια περιεκτική αναφορά στην ιστορία των ξενοδοχείων ΜΗΤΣΗΣ, που είναι βεβαίως συνυφασμένη με τη δική του ζωή και τη φιλοσοφία του. Διαβάστε την...

Τα ξενοδοχεία ΜΗΤΣΗΣ

Εισαγωγή

Η ιστορία των ξενοδοχείων Mitsis είναι η ιστορία του ιδρυτή της αλυσίδας, του  Κωνσταντίνου Μήτση. Μια ιστορία μοναδική, γεμάτη αναζήτηση, πρόοδο, ανακαλύψεις, συγκινήσεις και μια συνεχή ανάγκη για δημιουργία. Μια ιστορία που αντικατοπτρίζει την πορεία και την εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία 40 χρόνια.

Το ξεκίνημα

Ο Κωνσταντίνος Μήτσης φτάνει στην Αθήνα σε παιδική ηλικία στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Στην μεταπολεμική ελληνική πρωτεύουσα που προσπαθεί να ορθοποδήσει και σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, ο κ. Μήτσης καταπιάνεται με μια σειρά από δουλειές ολοκληρώνοντας παράλληλα τη φοίτησή του στον 1ο Γυμνάσιο Αθηνών, σε μια από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, την Πλάκα. Στους δρόμους της Αθήνας, με πνεύμα δυνατό, ανήσυχο και δημιουργικό ο Κωνσταντίνος Μήτσης αφουγκράζεται, μαθαίνει και αρχίζει την δική του επιχειρηματική πορεία. Σε ηλικία μόλις 17 ετών ξεκινά την επιχειρηματική του δραστηριότητα ανοίγοντας την πρώτη του βιοτεχνία, που ασχολείται με την κλωστοϋφαντουργία. Από την πρώτη κιόλας αυτή επιχειρηματική  απόπειρα διαφαίνεται η επιτυχία με αποτέλεσμα η βιοτεχνία να φτάσει να απασχολεί 170 άτομα, σε λιγότερα από δέκα χρόνια.

«Η σωστή κρίση, το ένστικτο και η τύχη» όταν συνδυάζονται «με την εργατικότητα και την τιμιότητα» δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επιτυχία. Σήμερα ο όμιλος επιχειρήσεων Mitsis δραστηριοποιείται στις εκδόσεις, την κλωστοϋφαντουργία, τα κατασκευαστικά και την οινοποιία. Η καρδιά, όμως, των επιχειρήσεων χτυπάει στην φιλοξενία και τον τουρισμό.

Τα ξενοδοχεία

Αφήνοντας πίσω τα όνειρα για μια καριέρα στο θέατρο και επιλέγοντας τον τομέα της φιλοξενίας από τα ναυτιλιακά, ο κ. Μήτσης ανοίγει το 1978 το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Ramira στο νησί της Κω. Είναι η πρώτη σελίδα, ο πρώτος σταθμός σε μια πορεία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ακολουθούν ξενοδοχεία στη Ρόδο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Μύκονο, την Αθήνα, τα Ιωάννινα και τα Καμένα Βούρλα.

Τα ξενοδοχεία χτίζονται και δημιουργούνται έχοντας διαφορετικό και μοναδικό χαρακτήρα το καθένα, αλλά η ίδια φιλοσοφία και το ίδιο όραμα διέπει τη λειτουργία τους: τα ξενοδοχεία πρέπει να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους επισκέπτες τους μέσα από την ποιοτική διαμονή, τις προτάσεις για δραστηριότητες, τις άψογες εγκαταστάσεις, το προσεγμένο φαγητό πραγματώνοντας όλες τις διαστάσεις της πραγματικής ελληνικής φιλοξενίας.

«Στα ξενοδοχεία Mitsis ισχύει ο νόμος της συνεχούς προόδου» και ο κ. Μήτσης με το πρωτοποριακό του πνεύμα και μέσα από τα ταξίδια του ανοίγει στην Ελλάδα το πρώτο all inclusive ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο Ramira στην Κω συστήνει στον ελληνικό ξενοδοχειακό κόσμο ένα καινούργιο μοντέλο φιλοξενίας που μέχρι σήμερα εξελίσσεται μέσα από πρωτοποριακές υπηρεσίες και καινούργιες προτάσεις για δραστηριότητες και γευστικές απολαύσεις.

«Τα πάντα θέλουν φροντίδα, καλή προαίρεση και προσοχή, οι επισκέπτες χρειάζονται περιποίηση», υπογραμμίζει ο κ. Μήτσης σήμερα κουβαλώντας τη γνώση και την εμπειρία μιας επιτυχημένης πορείας ενός ανθρώπου που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, στην υποδοχή των επισκεπτών των ξενοδοχείων και της Ελλάδας. Των ξενοδοχείων που σήμερα υποδέχονται περισσότερους από 400.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Επίλογος

Η ιστορία των ξενοδοχείων Mitsis αντικατοπτρίζουν την πορεία ενός ανθρώπου με όραμα, ενός επιτυχημένου επιχειρηματία που έφερε και έδωσε στην τουριστική αγορά της Ελλάδας το δικό του προσωπικό στίγμα. Που κατάφερε να δημιουργήσει και να καλλιεργήσει μια καινούργια αντίληψη για την ελληνική φιλοξενία βασισμένη στις αρχές που πάντα την χαρακτήριζαν και πάντα φωτίζονταν από το ίδιο θερμό φώς του ελληνικού ουρανού. Τις αρχές της αγάπης και της ειλικρίνειας.

 

 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025