Ήρθαν τα πρώτα δωμάτια ξενοδοχείων που δέχονται φωνητικές εντολές

26-08-16 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Tα πρώτα δωμάτια ξενοδοχείου που θα ενεργοποιούνται με τη φωνή με τη χρήση της εφαρμογής Hey Siri, λανσάρει η Starwood μέσα από το μυστικό, πειραματικό της πρότζεκτ Jetson.

Κάθε τέτοιο δωμάτιο θα είναι εξοπλισμένο με ένα iPad με συγκεκριμένη εφαρμογή της Aloft μέσω της οποίας θα ελέγχεται η εμπειρία επισκέπτη μέσα στο δωμάτιο με αξεσουάρ HomeKit, όπως η θερμοκρασία δωματίου και οι επιλογές φωτισμού. 

Τα νέα δωμάτια είναι από σήμερα διαθέσιμα στο κοινό στα ξενοδοχεία Aloft Boston Seaport και Aloft Santa Clara.

Είναι το πρώτο ξενοδοχειακό brand που προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να διαμορφώνουν τις συνθήκες φιλοξενίας τους στο δωμάτιο μέσω φωνητικών εντολών που θα "δίνονται" στη Siri στη συσκευή iPad του δωματίου.

Παράδειγμα των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα νέα δωμάτια:

Έλεγχος θερμοκρασίας | Εάν κάνει ζέστη στο δωμάτιο, ο επισκέπτης ζητά από τη Siri να προσαρμόσει τη θερμοκρασία στον θερμοστάτη, λέγοντας "Hey Siri, cool the room".

Προσαρμογή φωτισμού | παρακολουθείτε ταινία ή διαβάζετε στο κρεβάτι; χρησιμοποιήστε τα φώτα Philips Hue για να επιλέξετε ένα πρότυπο φωτισμού για κάθε περίσταση (στάνταρ φωτισμός, απόγευμα, σινεμά, πρωί). Ζητήστε από τη Siri να ανάψει τα φώτα, να τα κλείσει ή απλώς να πει καλημέρα.

Φτιάξτε τη διάθεσή σας (μουσική) | είστε στο σάουερ και θέλετε να αλλάξετε μουσική; πείτε "Hey Siri, put on my morning playlist", έχοντας πριν συνδεθεί με το λογαριασμό σας στο iTunes στο iPad. Η μουσική θα παίξει από την προσωπική συσκευή του επισκέπτη. 

Εξερευνήστε τοπικές ατραξιόν | Χρειάζεστε έναν εικονικό ξεναγό; ρωτήστε τη Siri για τις κοντινές ατραξιόν για να περιηγηθείτε σε αυτές σαν ντόπιος.

Η νέα τεχνολογία στα δωμάτια της Aloft αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας της με την DigiValet, τη λύση που βασίζεται σε iPad για δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»