Ανδρέας Ραγότης/ Miraggio Thermal Spa Resort: Ο νέος "τσάρος" στον τουρισμό της Χαλκιδικής

10-08-16 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Το νέο στολίδι στον τουρισμό της Χαλκιδικής είναι το ξενοδοχείο Miraggio Thermal Spa Resort, μια επένδυση 120 εκατ. ευρώ από τον Ελληνορώσο επιχειρηματία Ανδρέα Ραγότη. Μια εξαιρετική παρουσίαση της επένδυσης και του επιχειρηματία έχει σήμερα το protothema.gr, από όπου φιλοξενούμε ορισμένα στοιχεία:

Η «Οφθαλμαπάτη» (Miraggio στα Ιταλικά) αναπτύσσεται αμφιθεατρικά μπροστά σε μια ακτή μήκους 500 μέτρων, με θέα τον Τορωναίο Κόλπο και τη Χερσόνησο της Σιθωνίας ενώ είναι το πρώτο εξ ολοκλήρου «πράσινο» ξενοδοχείο στην Eλλάδα

Ο Ελληνορώσος Ανδρέας Ραγότης είναι ο νέος «τσάρος» της Χαλκιδικής ανοίγοντας ένα από τα μεγαλύτερα resort στα Βαλκάνια και φιλοδοξώντας να γίνει το υπερπολυτελές παραθεριστικό συγκρότημα, πόλος έλξης ισχυρών και πλούσιων πελατών από τη ρωσική αγορά και όχι μόνο. 

Ο ομογενής κατασκευαστής από την Αγία Πετρούπολη έχει ήδη επενδύσει 120 εκατομμύρια ευρώ ενώ έχει έτοιμο και νέο business plan που θα υλοποιηθεί μέχρι το 2020.

Το νέο στολίδι της Χαλκιδικής, το Miraggio Thermal Spa Resort λίγα χιλιόμετρα από το Παλιούρι αποτελεί το πρώτο μέρος μιας μεγάλης επένδυσης που υλοποιείται τα 10 τελευταία χρόνια με κεφάλαια του Ελληνορώσου επιχειρηματία από την Αγία Πετρούπολη, Ανδρέα Ραγότη. Ο 30χρονος ομογενής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Aγία Πετρούπολη, αλλά εγκαταστάθηκε, σπούδασε και σταδιοδρόμησε στην Ελλάδα, ακολουθώντας το όραμα του πατέρα του. Με αριστείο από το φημισμένο Swiss Business School for Hotel and Tourism και προϋπηρεσία στα Hyatt Regency, InterContinental και Aman Resorts ο κ. Ραγότης δεν σκέφτηκε στιγμή να επιστρέψει πίσω στη Ρωσία για να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση αλλά αγάπησε την πατρίδα του παππού του κι επέλεξε να μείνει στην Ελλάδα. 

Η οικογένεια Ραγότη διατηρεί επί χρόνια κατασκευαστική εταιρεία στην Αγία Πετρούπολη. Αναλαμβάνει μεγάλα έργα, ιδιωτικά και δημόσια ενώ στις αρμοδιότητές της συμπεριλαμβάνεται και το real estate, η πώληση κι εκμίσθωση ακινήτων και γης. Ο πατέρας του κ. Ανδρέα Ραγότη, Βαλέριος, κύριος μέτοχος της εταιρείας, αναζητώντας το σωστό μέρος για μια τουριστική επένδυση που ήθελε να κάνει κατέληξε στην Χαλκιδική την οποία επισκεπτόταν συχνά τα καλοκαίρια και τον συνέδεαν ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί. Παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, επέλεξε συνειδητά να επενδύσει τα χρήματά του εκεί επιδιώκοντας τόσο στο να αναδείξει τη χώρα και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στο εξωτερικό όσο και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους Ρώσους υποψήφιους επενδυτές. H απόφαση ελήφθη το 2006 και ο 21 ετών τότε γιος του τον ακολούθησε δίχως δεύτερη σκέψη. Μαζί έψαξαν και βρήκαν 70 διαφορετικούς ιδιοκτήτες οικοπέδων για να αγοράσουν γη 120 στρεμμάτων συνολικής αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ. 

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά