Η αναβάθμιση του τουρισμού απαιτεί και πιστοποιημένους επαγγελματίες

26-05-16 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Κλειδί για την ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών η πιστοποίηση των επαγγελματιών του κλάδου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων της TÜV AUSTRIA HELLAS που απευθύνονται σε επαγγελματίες του τουρισμού, μπορείτε να βρείτε εδώ ή επικοινωνώντας με τη Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων της TÜV AUSTRIA HELLAS, κα Μαρία Χριστοφή, (τηλ. 210 5220920, εσωτ. 115, maria.xristofi@tuvaustriahellas.gr)

Συζητώντας για την ποιοτική αναβάθμιση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος, υπό την πίεση ενός άκρως ανταγωνιστικού διεθνούς περιβάλλοντος, αναφερόμαστε γενικά στην ανάγκη ανάπτυξης ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού και υλοποίησης έργων υποδομής, στην αξιοποίηση και ανάδειξη των φυσικών, κοινωνικών και πολιτισμικών πόρων των τουριστικών προορισμών της χώρας μας, στη βελτίωση της ποιότητας όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών κ.α. Στο επίπεδο των μεμονωμένων τουριστικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων όμως, ποιά είναι η συμβολή του ανθρώπινου παράγοντα στην επίτευξη των ποιοτικών στόχων που τίθενται;

Κάθε επιχειρηματίας του τουρισμού γνωρίζει ότι, ένα από τα βασικά κριτήρια για την  μετέπειτα αξιολόγηση της εμπειρίας του επισκέπτη είναι η ύπαρξη ικανού, φιλικού, υπεύθυνου και πρόθυμου προσωπικού, το οποίο θα δημιουργήσει όλες τις συνθήκες και προϋποθέσεις για μια ευχάριστη και χωρίς προβλήματα ταξιδιωτική εμπειρία. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα προβλήματα οργάνωσης, υποδομών ή άλλα προβλήματα που πιθανά αντιμετωπίζει μια τουριστική επιχείρηση, δεν είναι εμφανή στον πελάτη, λόγω των κατάλληλων χειρισμών από το έμπειρο και ικανό ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης. Στην προσπάθεια λοιπόν για την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών μιας τουριστικής επιχείρησης, βασικό ρολό διαδραματίζει η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών, που ενδέχεται να αποδειχτεί εξαιρετικά δύσκολή και ίσως ριψοκίνδυνη, καθώς, λόγω της εποχικής φύσης της, η επαγγελματική αυτή δραστηριότητα προσελκύει ευκαιριακά απασχολούμενο προσωπικό με χαμηλό επίπεδο εξειδίκευσης. 

Η καλλιέργεια της κουλτούρας της δια βίου μάθησης και επιμόρφωσης των επαγγελματιών, και κυρίως η πιστοποίηση και περιοδική επαναξιολόγηση των επαγγελματικών προσόντων τους, αφορά φυσικά και τον τομέα του τουρισμού και αναμένεται να βοηθήσει αποτελεσματικά στην βελτίωση του ποιοτικού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών. 

Ο επιχειρηματίας του τουρισμού που επιλέγει, ως συνεργάτες, πιστοποιημένους επαγγελματίες, εξασφαλίζει: 

Αντίστοιχα, ο πιστοποιημένος επαγγελματίας είναι σε θέση να:

H TUV AUSTRIA HELLAS, Αναγνωρισμένος, από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, Φορέας για τη διενέργεια επιθεωρήσεων Κατάταξης Καταλυμάτων και μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), προσφέρει ολοκληρωμένες και διαπιστευμένες υπηρεσίες Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων, σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO/IEC 17024, σε οκτώ ειδικότητες του τουριστικού κλάδου: 

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων της TÜV AUSTRIA HELLAS που απευθύνονται σε επαγγελματίες του τουρισμού, μπορείτε να βρείτε εδώ ή επικοινωνώντας με τη Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων της TÜV AUSTRIA HELLAS, κα Μαρία Χριστοφή, (τηλ. 210 5220920, εσωτ. 115, maria.xristofi@tuvaustriahellas.gr)

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι