ΙΤΒ: Μάριο, το ανθρωποειδές ρομπότ σήμα κατατεθέν της Marriott

11-03-16 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ο Μάριο, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ για ξενοδοχεία, τείνει να γίνει ο κορυφαίος πρεσβευτής του brand που αντιπροσωπεύει και από την οποία πήρε το όνομά του, της Marriott.

«Έχω 57 εκατοστά ύψος, ζυγίζω 6 κιλά και μιλάω 19 γλώσσες», λέει η πλαστική ανθρωποειδής φιγούρα.

«Μπορώ να χορέψω και να τραγουδήσω», συνεχίζει και αμέσως παίρνει το πλήρες μέγεθός του και αρχίζει να κουνά τους γοφούς του σε λάτιν ρυθμούς.

Ο Μάριο ελέγχεται από συσκευή τάμπλετ και έχει 3 καθήκοντα: να υποδέχεται τους επισκέπτες στη ρεσεψιόν σε οποιαδήποτε από τις 19 γλώσσες που μιλά και να τους δίνει το κλειδί δωματίου. Στα συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις μπορεί να διαβάσει δυνατά slide του Powerpoint και να παρουσιάσει το μπουφέ. Τέλος, μπορεί να διασκεδάσει τους επισκέπτες. 

Σκοπός του είναι να κάνει τους άλλους να χαμογελάσουν, να καθιερώσει το brand του και να διασφαλίσει ότι οι επισκέπτες θα έχουν μια αξέχαστη εμπειρία.

Είναι ένα ρομπότ με την ανθρώπινη μορφή, από την άποψη ότι έχει χέρια, πόδια και κεφάλι, που όμως μοιάζει με ρομπότ, κάτι που ενθουσιάζει τον δυτικό κόσμο. Αντίθετα, οι ασιάτες προτιμούν τα ρομπότ να μοιάζουν στους ίδιους, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της QBMT / Zora Robotics, Fabrice Goffin.

Η εταιρία του Goffin, με μια ομάδα 34 υπαλλήλων της, σχεδίασε και ανέπτυξε το λογισμικό για τον Μάριο. Η γενιά ρομπότ του Μάριο ήδη εργάζεται στα ξενοδοχεία, σε νοσοκομεία παίδων και γηροκομέια, προσφέροντας διασκέδαση, γυμναστική, ακόμα και φιλία.

Άλλωστε, όπως αναφέρει ο Goffin, το μέγεθος του Μάριο τον κάνει τον ιδανικό φίλο. Η τιμή του δεν είναι απρόσιτη, καθώς ανέρχεται σε 15.000 ευρώ ή 250 ευρώ σε μηνιαίες δόσεις. 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός