Marriott: 300 νέα ξενοδοχεία το 2015

29-01-16 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Περί τα 52.000 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 9.600 επιπλέον μονάδων μέσω της απόκτησης της Delta Hotels & Resorts, προστέθηκαν στο χαρτοφυλάκιο της Marriott International το 2015, έπειτα από την εξαγορά της Starwood Hotels & Resorts. Η συμφωνία εξαγοράς αφορούσε συνολικά 100.000 δωμάτια.

Το ένα τρίτο των νέων δωματίων της Starwood, αντιπροσωπεύει τις νέες προσθήκες από εξαγορές μονάδων ή ανακαινίσεις από άλλα brand. Συνολικά, μέσα στο 2015, η Marriott εγκαινίασε 300 ξενοδοχεία.

Στα πιο εντυπωσιακά εγκαίνια ήταν του AC by Marriott Miami Beach ή του JW Marriott Venice Resort & Spa το οποίο επιπλέει στη λιμνοθάλασσα Serenissima.

Το χαρτοφυλάκιο της Marriott International θα συνεχίσει να αυξάνεται και μέσα στο 2016. Το brand Autograph Collection αποτελείται σήμερα από 95 ξενοδοχεία σε 4 ηπείρους, ενώ έχουν ανακοινωθεί τα εγκαίνια μονάδων στη Σεούλ και το Key Largo στο Φλόριντα. 

Η AC by Marriott διαθέτει περισσότερα από 80 ξενοδοχεία και σύντομα θα έχει άλλη μια διεύθυνση στη Γκουανταλαχάρα, ενώ στη Νέα Ορλεάνη και στο Βερολίνο θα ανοίξουν νέα ξενοδοχεία του brand Moxy.

Στο κομμάτι luxury boutique, η Edition θα ανοίξει το επόμενο ξενοδοχείο της στην Μπανγκόγκ το 2016.

Τέλος, τα εγκαίνια του Renaissance Paris Republique θα γίνουν μέσα στον Απρίλιο.

Η απόκτηση της Starwood Hotels & Resorts από την Marriott ήταν το πιο σημαντικό γεγονός στον χώρο της παγκόσμιας ξενοδοχειακής βιομηχανίας το 2015. Οι όμιλοι, οι οποίοι είχαν την 7η και 3η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των brand με το μεγαλύτερο αριθμό δωματίων, πριν τη συγχώνευση, πλέον αποτελούν τον κορυφαίο όμιλο στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας περισσότερα από ένα εκατ. δωμάτια - συμπεριλαμβανομένων 800.000 μονάδων στην αγορά πολυτελείας.

διαβάστε ακόμα

Ένωση Ξενοδόχων | Τοπική συνάντηση των ξενοδοχείων πόλεως Ρόδου
Η Τουρκία περιμένει 7 εκ. γερμανούς τουρίστες
Τουρισμός | Η FTI ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 5 Ιουλίου | Αίτηση πτώχευσης και από την BigXtra Touristik
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | MAZOHA | PLAYGROUND 260 - 11 Ιουνίου 2024
Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο στόχαστρο του κυβερνοεγκλήματος
ΜΑΙΧ | Πρόγραμμα κινητικότητας σπουδαστών ERASMUS+
«Thessaly Evros Pass»: Πρόγραμμα 4,45 εκατ. ευρώ για τις περιοχές Θεσσαλίας και Έβρου που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές
Ρόδος: Επέμβαση Υπ. Οικονομικών, ΕΛΑΣ και ΑΑΔΕ στην παραλία της Αγίας Μαρίνας για παράνομες κατασκευές
Άνοιξε ανακαινισμένο και 5άστερο το ξενοδοχείο Iberostar Selection Creta Marine
Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου - Υπεγράφη η σχετική σύμβαση